Fullt mulig å bytte til billigere bank

I går oppfordret Kristin Halvorsen misfornøyde låntagere til å bytte bank. Det er faktisk fullt mulig, sier flere banksjefer med rimelige renter.

Vi låner mindre og sparer mer.
Publisert:

Les også:

Bankdirektør Kåre Johan Osen i Sparebank1 Oslo vil gjerne ha flere kunder. Derfor tilbyr han en lånerente på 6,9 prosent til kunder som vil låne mer enn to millioner og som har god sikkerhet (40 prosent egenkapital).
Han tar gjerne imot misfornøyde kunder fra andre banker med høyere renter.
- Det er en del av vår strategi, vi er en relativt liten bank, men vi har et ønske om å på en forsvarlig måte å vokse i markedet i Oslo og Akershus.
Store forskjeller.

Med 70 prosent egenkapital eller bedre, stiller Sparebanken Østs nettbank Din Bank med 7,14 prosent rente. Banksjef Trond Tostrup bekrefter at hans armer er åpne for alle med 30 prosent egenkapital og betjeningsevne. Innenfor 60 prosent sikkerhet er DnB NORs tilbud for tiden 7,25 prosent.
Hvordan de forskjellige bankene kommer ut på lånebarometeret finansportalen.no, varierer kraftig med hvor mye sikkerhet eller hva slags programmer du har, så her gjelder det å sjekke nøye ut fra egen situasjon.
Billigst bare for noen.

I går lå Eidsberg Sparebank på topp med beste boligrente da Aftenposten spesifiserte et lån på 2 millioner kroner, egenkapital 20 prosent, 20 års nedbetalingstid og vilkår "standardlån". Men det tilbudet er ikke til alle.
- Slik markedssituasjonen er nå, prioriterer vi våre eksisterende kunder og nye kunder i nærområdet. Pr. i dag ønsker vi ikke å ta inn nye kunder som ikke har tilknytning til vårt nærområde, sier banksjef Per Evjen. Banken har kontorer i Mysen og Sarpsborg.
Eidsbergs effektive rente på det angitte lånet er 7,48 prosent. Men det går fort opp og ned hos bankene i disse dager: Banken har varslet 0,35 prosentpoeng renteøkning fra 10. november. Evjen sier de etter Norges Banks siste rentekutt skal vurdere i neste uke å sette renten ned igjen.
Nummer to på listen i finansportalen.no er Totens Sparebank med 7,54 prosent effektiv rente. Her kan det være lettere å komme seg inn for rentetyngede kunder fra andre banker.
- I utgangspunktet skiller vi ikke mellom lokale kunder og kunder fra andre deler av landet, sier banksjef stab Stig Håvard Blikseth.

Flere nyheter på E24.

Publisert: