Obos-prisene i Oslo svakt opp i april

Både ventet og positivt at prisveksten roer seg, mener Obos’ sjeføkonom.

Flere boliger på markedet bidrar til en roligere prisutvikling enn tidlig på året, ifølge Obos. Her fra Myrer borettslag på Kjelsås i Oslo.
Publisert: Publisert:

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo steg 0,3 prosent fra mars til april. På landsbasis var prisene uendret forrige måned, melder boligbyggelaget mandag.

– Det er både ventet og positivt at prisveksten roer seg etter de kraftige hoppene vi så i starten av året, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

I mars falt Obos-prisene, etter å ha steget kraftig i starten av året.

I Oslo har Obos-prisene steget 8,4 prosent så langt i år, mens oppgangen de siste tolv månedene er på 4,4 prosent. For hele landet er oppgangen på 4,3 prosent målt mot april i fjor.

Les på E24+

Eksperter: Slik navigerer du i boligmarkedet nå (+)

Flere boliger på markedet

Utviklingen er omtrent som den pleier å være i den perioden når hele påsken havner i april, ifølge Obos. Det ble solgt litt færre boliger enn normalt for april, men omsetningen var likevel høyere enn den pleier med påske i april.

– Stor omsetning og flat prisutvikling henger sammen med at det er blitt lagt ut flere boliger for salg den siste tiden. Det var svært få boliger til salgs i starten av året. Samtidig har endringene i avhendingslova skapt flaskehalser på tilbudssiden som gjør at det har tatt lengre tid enn før å få boliger ut i markedet, sier Monsvold i Obos.

Obos-statistikken dekker omtrent 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

Hvordan det har gått med det brede markedet får vi vite senere i uken. Eiendom Norge legger frem sin boligprisstatistikk for april på onsdag.

Les også

Forventer at rentehevinger snart slår inn i boligmarkedet: – Folk vil holde litt mer tilbake

Venter prisfall til høsten

Fremover tror sjeføkonomen at prisveksten vil dempe seg inn mot sommeren og at det blir en moderat prisnedgang til høsten, omtrent som det pleier å være på disse årstidene.

– Vi forventer at økte utlånsrenter, nedgang i kjøpekraften for mange og flere bruktboliger til salgs, vil dempe prisveksten fremover. Samtidig regner vi med at et godt arbeidsmarked med stor grad av jobbtrygghet bidrar til at det blir en myk landing for boligmarkedet, sier Monsvold.

– Markedet ser ut til å normalisere seg etter et stort tilbudsunderskudd ved starten av året.

Les også

Prisene på byggevarer øker: – Mange vil kanskje lide av dette

Publisert:

Her kan du lese mer om