Nye handelssamtaler mellom USA og Kina i Beijing

Amerikanske delegater var mandag på plass i Beijing for innledende handelssamtaler mellom USA og Kina.

Foto: Andy Wong AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

USAs visehandelsrepresentant Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske gruppen i forberedende møter mandag, ifølge Det hvite hus.

Finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer vil trolig først delta i hovedsamtalene, som finner sted torsdag og fredag. Også David Malpass, som president Trump har nominert som ny sjef for Verdensbanken, skal delta i disse samtalene. Han har gjort seg bemerket blant annet som en kritiker av institusjonens utlån til Kina.

Den kinesiske delegasjonen ledes av visestatsminister Liu He. Også Yi Gang, Kinas sentralbanksjef, deltar.

Les også

Trump om USA: – Den heteste økonomien i verden akkurat nå

Hverken USA eller Kina har offisielt bekreftet at samtalene er i gang.

Hvis ingen avtale er på plass innen 1. mars, vil USA øke tollavgiftene fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer. Verdensbanken varslet i januar en svakere vekst enn tidligere antatt i verdensøkonomien både i år og neste år. Søndag advarte de om en mulig «økonomisk storm» som følge av dette. Handelskonflikten mellom USA og Kina får deler av skylden.

USAs president Trump og Kinas Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskrigen der USA og Kina har pålagt hverandre nye tollavgifter. Partene har de siste månedene møttes en rekke ganger.

Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow sa forrige uke at Trump er optimistisk til en ny avtale, men at det fortsatt er stor avstand mellom partene.

Publisert:

Flere artikler

  1. Trump orientert om «produktive» handelssamtaler med Kina

  2. Kina: Grunnlaget er lagt for å løse handelskonflikt

  3. Trump ber Kina fjerne toll på landbruksvarer

  4. USA sender handelsdelegasjon til Kina

  5. USA og Kina starter halvårlige handelssamtaler