Oslo Børs snudde til minus

Oslo Børs endte med nedgang på ukens siste handelsdag. Robotlagerselskapet Autostore og databrikkeprodusenten Nordic Semiconductor er begge blant dagens tapere.

Publisert:

Oslo Børs begynte dagen opp fredag, og holdt seg stort sett akkurat på plussiden i tidlig handel.

På ettermiddagen snudde imidlertid pilen ned.

Ved børsstenging endte Hovedindeksen ned 0,16 prosent.

Oljeprisen har klatret utover formiddagen, etter å ha ligget rundt nivåene fra dagen før i morgentimene. Nordsjøolje (brent spot) omsettes for 84,6 dollar fatet i skrivende stund, en oppgang på rundt en dollar for døgnet.

Equinor-aksjen er ned 0,4 prosent som den mest omsatte. Aker BP er ned 0,7 prosent.

Les på E24+

Slik bør du investere nå: Unngå feilen mange gjorde i fjor

Oljeprisen ligger an til en solid oppgang på mer enn sju prosent denne uken, etter en tung start på året forrige uke.

Tegn til økt etterspørsel etter olje i Kina trekkes frem av Reuters som en av årsakene. Nylig råoljekjøp og en økning i veitrafikken i landet antyder en oppgang i etterspørselen. Kina har i det siste lettet på flere av de strenge coronarestriksjonene.

Svakere dollar og forventninger om mindre aggressive renteøkninger i USA trekkes også frem som bidragsytere.

Autostore faller

Robotlagerselskapet Autostore har en tung dag på børs fredag.

Aksjen er ned 9,55 prosent klokken 15.30.

Meglerhuset Pareto Securities har nedgradert Autostore til selg fra hold, og beholder sitt kursmål på 20 kroner per aksje. Det fremgår av en oppdatering fredag.

Meglerhuset forventer et solid kvartal med justert ebitda på 61 millioner dollar. Fokuset er imidlertid på ordreinngangen, som ventes å være 160 millioner dollar, bare litt opp fra forrige kvartal.

Til tross for tegn på avtagende inflasjon i EU og USA, er utsiktene usikre, og det er behov for en økning i ordreinngangen for at selskapet skal nå sine 2024-estimater, skriver Pareto.

Nedgraderer databrikkeselskap

Databrikkeselskapet Norwegian Semiconductor er også blant taperne på børsen fredag.

Aksjen endte ned 9,05 prosent, som den nest mest omsatte.

Meglerhuset UBS nedgraderer Nordic Semiconductor til selg fra nøytral, med kursmål på 134 kroner.

«Vi tror Nordics langsiktige, strukturelle vekstdrivere forblir intakte, men vi ser flere motvinder som sannsynligvis vil føre til svakere utvikling enn markedet nå priser inn», skriver blant annet meglerhuset.

Vurderer Frøy-eierskap

Laksegiganten Salmar melder fredag morgen at de starter en strategisk vurdering av sitt eierskap i brønnbåtselskapet Frøy. Prosessen er basert på at det har kommet interesse for selskapet.

Frøy-aksjen steg 6,21 prosent.

– Vi har fått flere henvendelser for hvordan vi ønsker å videreutvikle Frøy. Derfor starter vi nå denne prosessen med å vurdere de strategiske alternativene, sier investorkontakt i Salmar, Håkon Husby, som understreker at prosessen akkurat er startet.

Salmar eier 72 prosent av brønnbåtselskapet Frøy via NTS, som det nylig kjøpte opp.

SAS i mål med reforhandling

Rundt en time før børsåpning kom nyheten om at SAS blitt enige om reforhandlede avtaler med ytterligere to av leasingselskapene de leier fly av.

Dermed er SAS i mål med reforhandlingen av leasingavtalene, som er en del av konkursbeskyttelsesprosessen selskapet står i. SAS har totalt reforhandlet avtalene med 15 ulike leasingselskaper, for totalt 59 fly.

SAS-aksjen endte dagen opp 0,47 prosent, til en kurs på 0,47 kroner per aksje.

Publisert: