Rådville børser

Wall Street vet ikke hvilken vei den skal ta onsdag.

Publisert:

Det åpnet friskt på børsene i USA, men en drøy time før handelen stenger er det atter nedadgående kurser som preger markedet - om enn av det helt beskjedne slaget.

Dow Jones-indeksen er ned 0,1 prosent, S&P 500-indeksen det samme, mens Nasdaq-indeksen faller med 0,4 proent.

Følg de amerikanske børsene med E24 Børs.

Oljeprisen stiger

På den positive siden er energiaksjene som løftees etter at oljeprisen har steget utover kvelden. Til tross for at de ukentlige oljelagertallene viste en voldsom økning i lagrene, har prisen steget. Et fat med amerikansk lettolje ligger rundt 115 dollar per fat.

Dataprodusenten Hewlett-Packard stiger med over 5 prosent etter å ha lagt frem sterke tall for andre kvartal.

På den andre siden er atter finansaksjene. Freddie Mac og Fannie Mae topper igjen taperlisten med kursfall på mellom 25 og 30 prosent. Aksjene faller på grunn av rykter om at en statlig redningsaksjon ikke er til å unngå. Selskapene må rullere gjeld på 223 milliarder dollar i løpet av dette kvartalet, men slik det ser ut nå, vil de neppe klarer det.

Les også: Boliglånsgiganter dundrer i bakken

Hvis ikke de klarer å rullere gjelden, vil likviditen tørke opp på et blunk og selskapene gå konkurs.

De semi-statlige boliglånsinstitusjonene har falt over 90 prosent det siste året. Som de klart største aktørene i det amerikanske boliglånsmarkedet, har verdiene rast ut etter hvert som krisen i boligmarkedet er kommet for en dag.

Det er ventet at en statlig redningsaksjon vil medøfre at aksjonærene sitter igjen med ingenting.

- Å bruke skattebetalernes penger til å redde dem, ser ut til å bli løsningen nå. Det kommer til å føre til at aksjonærene sitter på et verdiløst papir, sier seniortrader Michael Nasto i U.S. Global Investors til Bloomberg.

Også en rekke andre finansinstitusjoner har en elendig dag.

Flere nyheter på E24.

Publisert: