SENTERPARTIET: - Vil være garantisten for bedriftenes interesser

Senterpartiet vil ha fullt fokus på næringslivets kår i valget til høsten. Selv ser de på seg som et korrektiv til venstresiden i en ny rødgrønn regjering.

LEDER. Liv Signe Navarsete.
Publisert: Publisert:

- Det er stor forskjell på en rød og en rødgrønn regjering, sa SP-leder Liv Signe Navarsete da hun presenterte partiets kampsaker til høstens valg.

Hun mener dagens regjering er en god match av fokus på fellesskapet og statlig styring, sammen med enkeltindividet og nyskaping.

Og det siste er det SP som sørger for skal vi tro partilederen.

Grønn garantist

- Ser dere på dere selv som garantisten for et fokus på næringspolitikk i en fortsatt rødgrønn regjering?

- Ja det gjør vi, vårt næringslivsfokus er viktig, og vi vil løfte næringspolitikken i en ny Soria Moria-erklæring, sier hun til E24.

- Har dere vært det i perioden som nå ligger bak dere også?

- Vi har hele tiden dratt i den retningen, så kan det naturligvis diskuteres hvor godt vi har lyktes med alt.

På næringsbesøk

Navarsete mener SP skal være et parti som er opptatt av å finne ordninger som fremmer de næringer hvor Norge har et fortrinn og trekker frem reiseliv, fiskeri og fornybar energi, men glemmer heller ikke de tradisjonelle næringene.

Tidligere i uken var Navarsete på besøk hos Det norske oljeselskap i Trondheim. Der kom hun med rosende omtale at Det Norske-investor Kjell Inge Røkke som en langsiktig og god investor.

Men SP-lederen vil overhode ikke snakke om Røkke og mener uttalelsene om milliardæren ble dratt ut av sammenhengen.

- Konteksten for mitt besøk var at jeg mener det er positivt med selskaper som legger hovedkontorene sine andre steder enn hva bransjen tradisjonelt gjør. Det er jeg generelt opptatt av og fikk i tillegg lære litt om virksomheten, sier hun.

- Synes du det er uproblematisk å trekke frem enkeltselskaper?

- Jeg går jo ikke inn å setter merkelapper på selskaper. Det er viktig å få kunnskap om ulike sektorer, men vi driver jo ikke og løfter selskaper.

Jubileum

SP satser på å ha fokus på tre hovedområder i høstens valgkamp, hvor en aktiv næringspolitikk er ett av dem.

De to andre er lokal velferd med fokus på skole og omsorg, og samferdsel som partiet knytter tett opp mot næringspolitikken.

Og holdt vi på å glemme landbruket?

- Norsk landbruk er en del av løsningen og ikke problemet. Jeg er glad for å kunne lede det mest fremtidsrettede departementet i landet, sa landbruksminister og nestleder i partiet Lars Peder Brekk.

På 50-årsdagen for partiets bytte av navn fra Bondepartiet til Senterpartiet.

Les også:
Klar for ny EU-kamp
Rederiene knuser regjeringen
Navarsete tilbake i jobb

Flere nyheter på E24.

Publisert: