Dette skjer denne uken

Julefreden senker seg på Oslo Børs og Wall Street. Denne uken står imidlertid flere makrotall og et toppmøte i Asia på kalenderen.

Julenissen har allerede ringt julen inn på Oslo Børs, som holder stengt juledagene.

Stian Lysberg Solum
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Denne uken vil for mange bety julefri, men helt tom er ikke kalenderen denne juleuken. Et toppmøte i Kina på selve julaften og flere makrotall står oppført.

Oslo Børs holder stengt julaften, samt første og andre juledag. New York-børsen er åpen julaften frem til klokken 19 norsk tid og dessuten 2. juledag.

Se åpningstidene til børsene og kalenderen denne uken i faktaboksen lenger ned i saken.

Det er få planlagte aktiviteter på kalenderen til Oslo Børs. Det eneste som er oppført er at det hardt pressede Merkur Market-noterte Lavo.tv legger frem halvårsrapporten sin lille julaften.

Det kommer også et knippe internasjonale nøkkeltall, som amerikanske jobbtall, samt japanske ledighetstall og industriproduksjon.

Satse på nyttårsrakettene?

Desember er også tiden der flere meglerhus lanserer sine «nyttårsraketter», altså aksjer som kan gjøre det godt inn mot det nye året. DNB Markets har en anbefaling på ti aksjer.

– Effekten går i korthet ut på at små og mellomstore selskaper (SMB) som har hatt en relativt sett svak utvikling gjennom det foregående året har gjort det bedre enn markedet ellers gjennom slutten av året og inn i det nye året, skriver DNB Markets.

Listen over de anbefalte aksjene inkluderer blant annet sportsutstyrskjeden XXL, flyselskapet Norwegian, legemiddelaksjen Nordic Nanovector og Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling.

Investtech har også lansert sine nyttårsraketter.

Japans statsminister Shinzo Abe (t.v.) og Sør-Koreas president Moon Jae-in (t.h) under G20-toppmøtet i den japanske byen Osaka.

Kim Kyung-Hoon / Pool Reuters

Toppmøte i Asia

Representanter fra Sør-Korea, Japan og Kina møtes til samtaler på julaften, arrangert av Kina. Partene skal, ifølge Reuters, ha diskusjoner om Nord-Korea.

Japans statsminister Shinzo Abe og Sør-Koreas president Moon Jae-in vil, ifølge Japan Times, møtes én-til-én med hverandre for å diskutere samarbeidet mellom de to landene.

Vennskapet mellom Japan og Sør-Korea har forverret seg siden førstnevnte innførte eksportkontroll mot Sør-Korea i juli.

Grepet skjedde etter at en domstol i Sør-Korea besluttet at japanske selskaper må gi kompensasjon til tidligere arbeidstagere for dårlig behandling etter den japanske koloniseringen av Korea-halvøya mellom 1910 og 1945, ifølge Japan Times. Det har også vært kontroverser rundt etterretningsavtalen mellom de to landene.

Reuters skriver at de tre landene har blitt enige om å holde årlige samtaler for å sikre et regionalt samarbeid, men at dette ikke har blitt noe av flere av årene grunnet forholdet mellom Kina og Japan.

Les også

Kina bekymret for om Huawei blir diskriminert i Norge

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Har vi virkelig unnsluppet en resesjon? Prøv å google det

Her kan du lese mer om

  1. Dette skjer denne uken
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Blandede julebørser i Asia

  2. Dette skjer denne uken

  3. Dette skjer denne uken: Resultatsesongen begynner

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette skjer denne uken: Resultatsesong og ny EU-krisepakke

  6. Kraftig nedgang i Asia etter flere virus-dødsfall