- Valla mobbet meg

Internasjonal sekretær i LO, Ingunn Ysen, hevder hun ble mobbet og trakassert i tre og et halvt år av LO-leder Gerd-Liv Valla.

Publisert:

Etter å ha vært sykemeldt i fem måneder sa Ingunn Yssen opp sin stilling onsdag ettermiddag.

Ingunn Yssen, som i 1997 var daværende justisminister Vallas statssekretær, retter svært sterke beskyldninger mot LOs mektige toppsjef.

I oppsigelsebrevet hevder hun at hun ble ydmyket, trakassert og utskjelt av Valla.

Du kan lese hele brevet på VG her (ekstern lenke).

Søksmål

I høst tok Yssen kontakt med sitt eget fagforbund i LO, Norsk Tjenestemannslag (NTL), for å få juridisk hjelp:

"Mitt forbund som har gitt meg anledning til å få saken utredet av advokat og min advokat har hjulpet meg i dette arbeidet. Slik saken er vurdert juridisk er arbeidsgivers håndtering ikke i tråd med de krav arbeidsmiljøloven stiller. Episodene jeg har vært utsatt for både enkeltvis og samlet er av trakasserende art og er vurdert tilstrekkelig til å anlegge søksmål. Jeg er imidlertid mer opptatt av å se fremover enn å bruke den tiden som er nødvendig på en slik sak. Derfor velger jeg - i alle fall på nåværende tidspunkt - å la saken ligge. Jeg tilføyer at jeg heller aldri har ønsket penger som kompensasjon for et dårlig arbeidsforhold. Derfor har jeg heller ikke ønsket å forhandle om en sluttpakke", skriver Yssen.

Yssens advokat er den erfarne arbeidslivsjuristen Ingeborg Moen Borgerud, som selv har vært statssekretær for Ap i Justisdepartementet på 1990-tallet. Borgerud har også vært ansatt i LOs juridiske avdeling.

- Trakasseringen Yssen har vært utsatt for hadde vært nok til å anlegge søksmål, sier Moen Borgerud til VG.

Avviser påstander

Valla gir følgende kommentar gjennom LOs stedfortredende informasjonssjef Øyvind T. Hansen:

- Brevet er helt urimelig. Det inneholder meningsløse og feilaktige påstander.

Les også: - Jeg vil imøtese en rettssak

Publisert: