Bøhler gir seg som leder i Oslo Ap

Jan Bøhler stiller ikke til gjenvalg etter tolv år som leder av Oslo Arbeiderparti, melder Dagsavisen. Foreløpig er det uklart hvem som kan bli erstatteren.

PROFIL: Etter mange år som Oslo Arbeiderpartis fremste talsmann, gir Jan Bøhler seg.

Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Byrådsleder Raymond Johansen avviser at han blir den nye lederen når Bøhler gir seg i mars. Tidligere i måneden skrev Dagsavisen at flere sentrale kilder i partiet har ønsket å bytte Bøhler ut med Johansen, men det blir altså ikke tilfelle.

– Valgkomiteens frist går ut tirsdag, og jeg vil si ifra at jeg ikke tar gjenvalg. Tolv år er lang tid, og det er noe med å gi seg når målene er nådd. Jeg har aldri vært så fornøyd med Oslo Ap som nå, og da er det lettere for meg å overlate stafettpinnen til noen andre, sier Bøhler til avisen.

– Hvis valgkomiteen spør meg om å overta Oslo Ap, er mitt svar at det vil jeg ikke. Jeg leder byregjeringen (byrådet), sitter i Aps sentralstyre og landsstyre, og jeg møter partistyret i Oslo. Da er det bra å slippe til andre krefter, sier Johansen.

Lokallagene i Oslo Ap har frist til 11. februar for å spille inn kandidater. Verken Bøhler eller Johansen ønsker å si hvem de vil ha som ny leder. Derimot virker det klart at Bøhler vil gå for en ny periode som stortingsrepresentant i valget i 2017 – på Johansens oppfordring.

– Da Jan meddelte meg at han vil trekke seg, var jeg klar på én ting: Du må fortsette å jobbe med oslosaker på Stortinget i årene framover. Det er mitt ønske, sier byrådslederen.

Les også

– Oljebremsen vil komme til Oslo

Les også

Går for Aps modell for eiendomsskatt i Oslo

Les også

Bilfritt Oslo sentrum innen 2019

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Varslet at han gir seg i PGS, nå blir han styreleder i Statoil

  2. Abid Raja: Kan være sunt å bytte ut DNBs styreleder

  3. Gikk til valgkomiteen og fikk nei – så hoppet styrelederen plutselig av

  4. Annonsørinnhold

  5. Isaksen sa styreleder skulle ut - valgkomiteen har ikke bestemt seg

  6. Rasmus Hansson vil gamble med stortingsplass