Hauglie: Ingen nasjonal ledighetskrise

Flere tiltak for å motvirke arbeidsledigheten vil bli fremmet når revidert nasjonalbudsjett legges fram, men arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener det ikke er snakk om en nasjonal krise.

NYR ORDNINGER: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) fremmer onsdag flere tiltak for å motvirke arbeidsledigheten når revidert nasjonalbudsjett legges fram.
Publisert: Publisert:

– Det er ingen nasjonal ledighetskrise i Norge, med en registrert ledighet på 3,1 prosent. Men det er for mange arbeidsledige og der ledigheten rammer, rammer den hardt, sier Hauglie til VG.

– Vi har et todelt arbeidsmarked på både geografi og kjønn. De fleste områder og sektorer går bra, men særlig menn og særlig Vestlandet sliter, fordi de er mest rammet av problemene i oljen og olje-servicebransjen. Våre tiltak er målrettet mot regionene som sliter mest, fortsetter hun.

Når revidert nasjonalbudsjett legges fram onsdag, vil det bli fremmet flere tiltak for å motvirke ledigheten, sier arbeidsministeren. Blant hovedtiltakene er 1.000 flere tiltaksplasser per måned i andre halvår til arbeidsledige, utvidelse av permitteringsregelverket og endringer av dagpengereglene.

Les også

Ordrebøkene minker kraftig i norsk industri

Les også

DN: Skatteforlik mellom regjeringen og opposisjonen

Les også

Derfor bør du ikke juble etter dagens tall fra norsk økonomi

Publisert:
Gå til e24.no