Nord-Korea avviser atomforhandlinger med USA

Nord-Korea sier det er helt uaktuelt å innlede forhandlinger om landets atomprogram, etter at USA forrige uke åpnet for samtaler.

AVVISER: Det nordkoreanske regimet benekter atomforhandlinger med Vesten. Her ser vi leder Kim Jong Un i forbindelse med valget før helgen. Han fikk ifølge landets statistikk 99,7 prosent av stemmene.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi har overhodet ingen interesse av å inngå samtaler om å ensidig fryse eller kvitte oss med atomvåpen, heter det i en uttalelse fra det nordkoreanske utenriksdepartementet tirsdag.

Les også

Iran-avtalen oversendt til Kongressen

USA åpnet forrige uke for å forhandle med Nord-Korea om det lukkede landets atomprogram, etter at USA og de andre stormaktene i den såkalte 5+1-gruppen landet en atomavtale med Iran.

USA er rede til slike forhandlinger hvis samtalene er troverdige, omfatter hele Nord-Koreas atomprogram og resulterer i konkrete og irreversible steg i retning atomnedrustning, het det fra Washington.

Les også

Tysk minister i Iran for å gjenopprette forbindelser

Nord-Korea gjennomførte sin første prøvesprengning i oktober 2006, noe som ble møtt med harde internasjonale sanksjoner. Siden da har regimet hevdet å ha gjennomført ytterligere to prøvesprengninger.

Samtalene om Pyongyangs atomprogram mellom Nord-Korea, Sør-Korea, USA, Russland, Kina og Japan ble avsluttet uten gjennombrudd i 2009.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. USA åpner for atomforhandlinger med Nord-Korea

  2. Lavrov og Tillerson drøfter Nord-Korea

  3. Nord-Korea fortsetter atomprogrammet i 2018

  4. FNs sikkerhetsråd godkjenner nye sanksjoner mot Nord-Korea

  5. Diplomatisk berg-og-dal-bane førte fram til toppmøtet i Singapore