Det spøker for budsjettfristen

Budsjettkameratene på borgerlig side har hatt tett kontakt i helgen, men først mandag blir det nytt forhandlingsmøte. Den selvpålagte fristen rykker nærmere.

KREVENDE: KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad sier det kan bli krevende å nå den selvpålagte fristen for enighet mandag klokken 18.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Da de gikk fra hverandre fredag, var ambisjonen klar om å møtes på nytt søndag ettermiddag eller kveld. Slik ble det ikke, og nå kan den selvpålagte fristen for enighet ryke.

I utgangspunktet var målet at regjeringspartiene Høyre og Frp og samarbeidspartiene KrF og Venstre skulle bli enige om neste års statsbudsjett innen mandag klokken 18.

Les også

Eksperter advarer: – Oljefondet kan falle skikkelig

KrF: Krevende

– Jeg har fortsatt tro på enighet dersom regjeringspartiene får tatt gode grep, men samtidig tror jeg det blir krevende å nå fristen på mandag, sier KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

Det er ikke uvanlig at slike interne frister brytes. I forrige periode var det regelen framfor unntaket. Men fremdeles er ambisjonen å presentere en avtale innen mandag kveld.

– Det vil være en fjær i hatten for oss som er nye, sa Frps finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad etter et drøyt to timer langt forhandlingsmøte fredag kveld.

Inndekning

Njåstad har flere ganger påpekt at spørsmål om inndekning skaper besvær i forhandlingene. For Frp er det i utgangspunktet uaktuelt å øke momsen på brus og godteri og gjøre bensin og diesel dyrere.

– Men ellers har vi strukket oss langt for å få til en enighet, sa Njåstad.

Det første forhandlingsmøtet mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene Venstre og KrF ble avholdt tirsdag 7. november. Da hadde de fire allerede sikret seg en ukes romsligere tidsramme ved at Stortinget utsatte fristen for finanskomiteens innstilling til 30. november.

Les også

Frykter gjeldsbyrde kan gi kommunale kutt

Les også

– Det får store konsekvenser hvis dette beløpet blir stående

Les også

Disse får mindre å rutte med

Her kan du lese mer om

 1. Statsbudsjettet
 2. Solberg-regjeringen
 3. Kristelig Folkeparti (KrF)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Budsjettavtale i havn

 2. Nye budsjettsamtaler tirsdag

 3. Regjeringen sliter med KrF-regningen: 350-kronersgrensen kan forsvinne

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Skal løse Color Line-striden i revidert nasjonalbudsjett

 6. Dette er de enige om i budsjettet