Ebolavaksine kan være klar i november

  En vaksine mot ebola kan være klar allerede i november, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

MONROVIA: Her tar medisinsk personell seg av utstyr og annet som kan bære ebola-smitte i Monrovia, Liberia.
Publisert:

WHO mener to vaksiner produsert av selskapene GlaxoSmithKline og NewLink Genetics ser lovende ut. Begge skal testes ytterligere i løpet av høsten.

Les også

Charterturer innstilles på grunn av ebola-frykt

Krisemøte

– Hvis det blir bevist at de er trygge, kan en vaksine være klar i november 2014 for prioritert vaksinasjon av helsepersonell, het det i en uttalelse fra WHO fredag.

Organisasjonen har denne uken vært samlet til et to dager langt krisemøte om ebola i Genève. Her kom ekspertene fram til at medisiner basert på blodet til mennesker som har hatt ebola og blitt friske, kanskje vil kunne fungere i nær framtid.

Les også

EU gir 1,1 milliarder kroner for å bekjempe ebola

ZMapp

Medisinen ZMapp, som fortsatt er på forsøksstadiet, er blitt gitt til om lag ti helsearbeidere fra USA, Europa og Afrika.

Tre av disse er blitt friske, og det er så langt uklart om medisinen har effekt. Uansett vil det trolig gå en stund før det kan produseres betydelige mengder av ZMapp.

Les også:

Canada donerer ebola-vaksine til WHOFikk ja til tester av ebola-medisiner og gikk til topps på Wall StreetFogh: Stoltenberg trenger all sin erfaringEbola-smittede får behandling med medisin utviklet av legemiddel-miniEbola-bekjempelse kan koste drøyt 600 millioner

Publisert: