Overrasket over Solheims reaksjon

Mange i både SV og Arbeiderpartiet reagerer negativt på måten Erik Solheim (SV) reagerte på da han forlot regjeringen fredag.

FÅR KRITIKK: Tidligere miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) smalt kraftig med dørene på vei ut av regjeringskontorene, til stor irritasjon blant partikolleger.
Publisert: Publisert:

I flere intervjuer har Erik Solheim åpenlyst kritisert SV-leder Audun Lysbakkens beslutning om å skifte ut ham og Tora Aasland. Mange mener at Solheims utfall satte de tre nye SV-statsrådene helt i skyggen, skriver Dagsavisen.

– Dette er nok mer leit for Erik Solheim enn for SV og kongeriket, sier partiveteran Stein Ørnhøi noe syrlig til avisen.

Dagsavisen har snakket med flere sentrale politikere og rådgivere i både Ap og SV. Nesten ingen vil gå ut offentlig og kritisere Solheim i respekt for den innsatsen har han gjort i flere år, men mange mener at Solheims måte å forlate regjeringen på nettopp beviser at det var på tide å bytte ham ut.

Flere mener at han uttaler seg som om han er for stor for SV. «Da kan han vel heller stå på lønningslista til Utenriksdepartementet» sier en av de, som vil være anonym.

LES OGSÅ: Solheim-stikk til Lysbakken

- Helt unødvendig

Andre har ikke problemer med å si hva de mener om avgangsdramatikken.

– Jeg synes det er helt unødvendig. Han hadde stått seg på å la være å gjøre det på denne måten. Partiledelsen har jo gjort en totalvurdering, og man bør passe seg for ikke å framstå som en sutrer, sier fylkesleder i Hordaland SV, Steinar Nørstebø.

Hans Olav Lahlum, leder i Oppland SV, mener at Solheim ikke har noen grunn til å ta dette personlig.

– Vi kan ikke ha en situasjon i Norge hvor noen statsråder er fredet ut fra ansiennitet eller lignende, sier han.

Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland mener at Solheims utspill har vært helt greie, men reagerer negativt på partiveteranens antydning om at han ikke har tillit til Lysbakken.

– Det var unødvendig å si, mener Langeland.

Publisert: