Erna Solberg forsikrer at de rikeste skal betale skatt

Høyre-leder Erna Solberg sier hun vil sørge for at de rikeste i Norge betaler skatt selv om formuesskatten fjernes.

Erna Solberg presiserer at også de rikeste skal betale skatt selv om formueskatten blir fjernet.
  • NTB
Publisert:

- Høyre har ikke lovet å fjerne formuesskatten de neste fire årene. Det er ikke noe valgløfte, som VG skriver. Det er feil. Vi hadde en stor pressekonferanse om dette i februar og vi har sagt at vi skal beholde en del av formuesskatten for å sikre at de rikeste fremdeles må betale skatt, sier Høyre-lederen til NTB.

- Samtidig vil vi sette ned et utvalg for å se på hvordan de rikeste skal betale skatt – hvis vi på sikt skal fjerne formuesskatten helt, forklarer Solberg.

Høyre har sagt at de ønsker en formuesskattesats på 0,5 prosent og et innslagspunkt på 20 til 25 millioner. Formuesskatten er i dag på 1,1 prosent av nettoformue som overstiger 870.000 kroner.

- Når folk har skatteevne eller inntekt så skal de ikke være nullskattytere. Vi står fast på at du skal betale skatt i Norge hvis du har reell inntekt. De rikeste skal betale skatt. Vårt løfte, med de forbeholdene vi tar, står ved lag, sier Solberg.

- Det er noen unntak fra dette og det er studenter, minstepensjonister og gründere og selskaper som går med underskudd. Da er det slik at det tilsynelatende kan se ut som inntekt, mens man faktisk går med tap, og da skal man ikke betale skatt, sier Solberg.

VG skriver søndag at Høyres modell for fjerning av formuesskatten, vil skape nullskattytere, ifølge beregninger Finansdepartementet har gjort på grunnlag av partiets modell for fjerning av formuesskatten. Ifølge departementet vil minst 4.071 personer som ikke er minstepensjonister bli nullskattytere, dersom Høyre fjerner formuesskatten.

- De fleste av disse nullskattyterne er næringsdrivende som har store fradrag, opplyser statssekretær Roger Schjerva (SV) til VG.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Erna Solberg snur om nullskatteytere

  2. Betalt innhold

    Erna Solberg: Vi må være ærlige. Høyre vil ikke fjerne hele formuesskatten.

  3. Splittet om delvisfjerning av formuesskatten

  4. Jensen: 3.900 nye nullskattytere er et lavt antall

  5. Siv Jensens skattekutt får støtte fra 3 av 20 toppøkonomer