EUs siste motstandere mot å utveksle skatteopplysninger har gitt etter

EU har i prinsippet blitt enige om et nytt direktiv, som åpner for utveksling om bankonto-opplysninger på tvers av medlemslandene.

GA ETTER: Også Østerrikes finansminister Michael Spindelegger (til venstre), og hans kollega i Luxembourg Pierre Gramegna, skal nå være villige til å gå med på et direktiv som muliggjør informasjonsutveksling om EU-borgeres bankkonto. Bildet er fra møtet mellom EU-landenes finansministere i Brüssel i dag.

Yves Logghe
  • Eric B. Utheim
Publisert:

Innføringen av et slikt direktiv vil bety at skattevesenet i for eksempel Sverige kan sikre seg opplysninger om bankkontoer svenske borgere har i andre EU-land.

At en avtale er nært forestående kom fram under et møte mellom EU-landenes finansministere i Brüssel i dag.

Det betyr at de to siste EU-landene som har motsatt seg dette, Østerrike og Luxembourg, har firet på kravene.

Disse to siste landene skal være villige til å gå med på en avtale, som vil bli endelig bestemt i et EU-toppmøte neste uke, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Avgjøres neste uke

Det nye direktivet opphever banksekretessen land imellom, og gir anledning til automatisk informasjonsutveksling om alle bankkonti EU-borgere har i de ulike medlemslandene. At alle EU-land er med på ordningen er avgjørende for at direktivet blir innført.

- Jeg vil gjenta at Luxembourg har endret sin politikk, og er tilhenger av automatisk informasjonsutveksling, men dere må ikke presse meg i en posisjon hvor endelig beslutning tas før toppmøtet som skal bestemme det er i gang, siteres Luxembourgs finansminister Pierre Gramegna nå i dag.

Også Østerrikes finansminister og visekansler Michael Spindelegger skal ha nikket bekreftende til at avtalen nå er å anta som en formalitet når EU-toppene møtes neste uke, skriver Ritzau.

Les også:

Sveriges Radio: - Spotify-gründer unngikk skattemillionerTar grep for å bli kvitt stempelet som skatteparadis– Ukrainas elite har gjemt penger i skatteparadis

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. EU-domstolen: Datalagringsdirektivet er ugyldig

  2. Skal bli vanskeligere å skjule penger i utlandet

  3. Snart får futen vite om alle norske konti i Sveits

  4. Annonsørinnhold

  5. EU svartelister 17 skatteparadiser

  6. EU-presidenten foreslår at mer av coronastøtten gis som lån