Israel mobiliserer 16.000 nye soldater

Israel har mobilisert ytterligere 16.000 soldater fra reservestyrkene til krigen på Gaza.

Stridsvogner. Israel vil trappe opp med ytterligere 16.000 soldater. Her er Israelske Merkava-stridsvogner på et jorde ikke langt fra grensen til Gaza tidligere i uken.

Harald Henden
  • NTB
Publisert:,

Dermed er 86.000 soldater kampklare i militæroffensiven som pågår på Gazastripen, ifølge en talskvinne for forsvaret.

Samtidig torsdag kunngjorde den israelske regjeringen at den skal granske bombingen av en FN-skole på Gazastripen, og sier den ber om unnskyldning om Israel var ansvarlig.

– Vi har regler, sivile er ikke mål, sier en talsmann til BBC.

USA og FN har på det sterkeste fordømt angrepet mot pikeskolen, som drepte minst 16 personer. Israel har sagt den svarte på et granatangrep fra nærheten av skolen.

Nær målet

Torsdag fortsetter offensiven på Gazastripen etter at statsminister Benjamin Netanyahus regjering ga grønt lys dagen før.

Israels hovedmål med aksjonen er å ødelegge tunneler fra Gazastripen inn i Israel. Ifølge forsvaret er snart Hamas' tunneler inn i landet ødelagt.

– Vi er bare noen få dager unna å ha ødelagt alle terrortunnelene, sier generalmajor i den israelske hæren, Sami Turgeman, ifølge ynetnews.

– Mengden sement Hamas har brukt til å bygge disse tunnelene, kunne vært brukt til å bygge to sykehus, 20 klinikker og 100 barnehager, legger han til.

Israels regjeringen sendte samtidig torsdag en delegasjon til Egypt, som forsøker forhandle fram en våpenhvile.

Over 1.300 drepte

Dødstallet på palestinsk side er nå steget til over 1.300, de fleste av dem sivile. 56 israelske soldater og tre sivile er også drept.

Onsdag ble minst 17 personer drept og 200 såret i et israelsk luftangrep mot et marked i utkanten av Gaza by. Til sammen ble over 100 palestinere drept onsdag.

Angrepet rammet et travelt marked i Shejaiya-området, opplyste talsmann for nødetatene Asharf al-Qudra. Området ligger utenfor Gaza by, nær den israelske grensen.

Det skjedde kort tid etter at det israelske forsvaret innførte en fire timer lang våpenhvile på Gazastripen. Våpenhvilen gjaldt imidlertid ikke områder hvor israelske soldater allerede opererer, opplyste det israelske forsvaret.

Les også:

Israel forlenger våpenhvile i 24 timerFlyr fortsatt ikke til IsraelSikkerhetsrådet vil ha umiddelbar våpenhvile på GazaLO-lederen med knallhard Israel-kritikk

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Israelske bakkestyrker går inn på Gazastripen

  2. Gir Gazastripen en pause for å skaffe mat og varer

  3. - Våpenhvilen på Gazastripen er over

  4. Annonsørinnhold

  5. Israel forlenger våpenhvile i 24 timer

  6. Palestinske forhandlere blir værende i Egypt