Grønt på Oslo Børs – Atlantic Sapphire stiger etter Stordalen-oppkjøp

Oslo Børs steg i vente på en rekke kvartalsrapporter utover uken, samtidig passerte Petter Stordalen fem prosent eierskap i landoppdrettsselskapet Atlantic Sapphire, og aksjen skjøt til værs.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs startet forsiktig oppover, men har vekslet mellom opp- og nedgang gjennom dagen.

Ved stengning er Hovedindeksen opp 0,25 prosent.

Den europeiske gassprisen falt mer enn 15 prosent i løpet av dagen og handlet til under 100 euro per megawattime. Det er den laveste prisen siden juni i år. Samtidig har oljeprisen falt 2,14 prosent siden midnatt, og handles til 91,5 dollar fatet.

Nedgangen kom samme dag som oljeselskapene Equinor endte ned 1,26 prosent og Aker BP steg 0,25 prosent, i starten av en uke der begge selskapene skal legge frem kvartalstall. Vår Energi er samtidig ned mer enn to prosent ved stenging.

Les på E24+

Oslo Børs er blitt oljebørsen igjen

Spytter inn i Atlantic Sapphire

Hotellkongen Petter Stordalen kjøpte over 1,1 million aksjer i Atlantic Sapphire gjennom Strawberry Capital mandag. Etter kjøpet eier Strawberry Capital 5,14 prosent av det kriserammede selskapet.

Siden årsskiftet har aksjen stupt nært 87 prosent, ettersom de har slitt stor med fiskedødelighet.

Mandag forrige uke justerte selskapet ned inntektsforventningene på grunn av høyere fiskedødelighet enn vanlig i noen systemer. Noe som igjen har ført til tidligere slakting og lavere slaktevekt i snitt.

Selskapet meldte da at de fortsetter å undersøke årsaken bak den unormalt høye dødeligheten.

I tillegg kjøpte driftssjefen i Atlantic Sapphire, Jon-Birger Løvik, 100.000 aksjer til en kurs på 5,13 kroner per aksje. Det tilsvarer en kjøpesum på 513.000 kroner.

Atlantic Sapphire-aksjen steg 34,17 prosent mandag.

Salmar-sjefen går

Mandag morgen melder Salmar at konsernsjef Linda Aase går av, etter knapt et halvt år. Styreleder i lakeselskapet, Gustav Witzøe, varsler at Frode Arntsen overtar stillingen.

Aase har hatt sjefsjobben siden 9. mai i år.

– Salmar har levert en solid operasjonell ytelse under Aases tid som konsernsjef. Jeg vil også personlig takke Aase for innsatsen som konsernsjef. Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, sier Witzøe.

Ved stengetid falt Salmar-aksjen 1,14 prosent.

GNP Energy

Fredag kveld krevde aksjonærer i at det innkalles til ekstraordinær generalforsamling for å velge nytt styre og ta selskapet av børs.

Aksjen falt 12,69 prosent med forholdsvis lav omsetning mandag ettermiddag.

Under generalforsamlingen skal man blant annet foreslå å stryke selskapets aksjer, i tillegg til at det foreslås å velge nytt styre. Kravet kommer fra aksjonærer som i dag «kontrollerer mer enn 60 prosent av aksjene» i selskapet, heter det i innkallingen:

«Styret har ikke vært involvert i etableringen av den nye eiergruppen i selskapet, og har heller ingen kunnskap om hvilken hovedstrategi som er påtenkt for selskapet», skriver styret i innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen.

Publisert:
Gå til e24.no