Grande håper på Ap-hjelp om iskanten

Venstre-leder Trine Skei Grande mener klimapolitikken er blitt bedre etter valget. Men hun er usikker på om Erna Solberg egentlig vet hva grønn omstilling innebærer.

HÅPER PÅ STØTTE: Venstreleder Trone Skei Grande håper leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre vil snu i diskusjonen om å flytte iskanten.
Publisert: Publisert:

– Det er flott å stå ved siden av statsministeren og høre henne snakke om det grønne skiftet. Men jeg er ikke helt sikker på at hun vet hva det faktisk innebærer, sa Grande i sin tale til et lattermildt landsstyre i Venstre lørdag.

Venstre-lederen mener samarbeidet med regjeringen har gitt gode resultater innen klimapolitikk, men framholdt at mye fortsatt gjenstår. Stikkord er feiden om iskanten, grønne bilavgifter, kollektivsatsing, miljøinvesteringer i oljefondet samt utfasing av fossil energi i transportsektoren og på sokkelen.

Støre

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre fikk hard medfart i Grandes tale, først og fremst for det hun opplever som unnfallenhet i klimasaken.

– I spørsmålet om hvor grensen for oljeutvinning i nord skal gå, den såkalte iskanten, er Ap i posisjon til å flytte flertallet på Stortinget. Så langt tyder signalene fra Støre på at de vil gå i gal retning, sa Grande.

– Men jeg håper Arbeiderpartiet vil se paradokset i at noen av de mest negative konsekvensene av oljeutvinning – issmelting ved polene – skal føre til at vi åpner for mer boring akkurat der skadepotensialet er størst, tilføyde hun.

«Ubehjelpelig»

Venstre-lederen kom også med en henvisning til regjeringens tilbaketog i talen.

– Regjeringen har til tross for kompetente folk og stort engasjement vist seg litt ubehjelpelig når den legger fram kontroversielle saker, sa Grande.

Hun viste ikke til konkrete eksempler, men slo i stedet fast at det var et riktig valg av Venstre å velge samarbeidsavtale framfor regjeringsdeltakelse.

– Den gir oss fortsatt stort gjennomslag og stor frihet. Selv SV-leder Audun Lysbakken har begynt å drømme om en slik avtale, sa Grande.

Hun framholdt at det borgerlige samarbeidet kan vise til en rekke resultater som hun mener inngir tillit.

– Men vi har også sett karakteristikker som ikke bidrar til tillit, sa hun – uten å nevne hvem hun hadde i tankene.

Les også

Høyre varsler ny skattefest for sine rike onkler

Les også

Påtroppende SV-topp: -Velgerne har oss til observasjon

Les også

Står klar til å dekke Siv Jensens regninger

Publisert: