Budsjettdragkampen vil fortsette i flere dager

Noen snarlig løsning er ikke i sikte for de fire partiene som forhandler om neste års statsbudsjett.

NYE MØTER: De parlamentariske lederne på borgelig side møttes mandag morgen til nye budsjettdrøftelser. Høyres Trond Helleland ankommer møtet.

Lise Åserud
  • NTB
Publisert:Dragkampen mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene Venstre og KrF fortsatte i Stortinget mandag formiddag.

«Mye gjenstår», «stor avstand» og «vi tar post for post» var gjennomgangstonen da partilederne Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF) og de parlamentariske lederne Trond Helleland (H) og Harald Tom Nesvik (Frp) kom til statsrådssalen litt før klokken 10 mandag formiddag.

Flere dager

Hareide sier at det er et godt stykke fram før det blir noen avklaring:

– Vi trenger i alle fall et par-tre dager til, sa han på spørsmål om «hvor avgjørende blir denne dagen».

KrF-lederen gikk på en forhandlingssmell i forrige uke. Torsdag kveld strøk han forbi journalistene uten så mye som en kjapp replikk og fulgte opp med hasteinnkalt gruppemøte og rundet av med å ta initiativ til en forhandlingspause fredag.

– Jeg skulle gjerne ha hatt en løsning på plass allerede i går, jeg, sa han mandag.

Også Skei Grande mener det kommer til å gå noen dager før det er snakk om noen avklaring. Hun mente forhandlingene mandag ville bli som en vanlig jobbedag.

Posisjoner flytte

Nesvik holder fast på behovet for fotavtrykk på budsjettet, mens Helleland kunne fortelle om bevegelser.

– Vi nærmer oss en løsning når posisjoner flytter. Dette blir et nytt arbeidsmøte der vi går gjennom mange ulike detaljer og jobber oss gjennom det hele, punkt for punkt, sa Høyres parlamentariske leder.

Overtid

Flere frister er allerede passert uten at det har ført til noen endelige avklaringer i budsjettforhandlingene. Men regjeringspartienes representanter rundt forhandlingsbordet vil ikke høre snakk om tidspress idet budsjettdragkampen nå går inn i sin tredje uke.

– Vi er ikke opptatt av et bestemt klokkeslett eller en bestemt dag. Resultatet er viktigere enn når vi blir ferdige, sa Nesvik.

Helleland ville ikke svare på spørsmål om regjeringspartiene hadde friske penger å legge på bordet i denne omgang, og slo fast at det er vanskelig å si hvor nær de fire partiene er et budsjettforlik.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Grande: Flere dager unna en løsning

  2. Nytt budsjettforhandlingsmøte torsdag kveld

  3. Hareide: – Stor fare for brudd i forhandlingene om statsbudsjettet

  4. Annonsørinnhold

  5. Solberg inn i budsjettforhandlingene

  6. Venstre og KrF skal ta stilling til budsjettomriss