KrF vil stanse kutt i uføres barnetillegg

KrF gjør som Venstre og går inn for å stanse regjeringens foreslåtte kutt i uføretrygdedes barnetillegg.

ALTERNATIV: Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen og KrF-leder Knut Arild Hareide legger fram sitt alternative statsbudsjett for 2015.

Vidar Ruud
  • NTB
Publisert:

– Regjeringen har nå foreslått å kutte i barnetillegget og erstatte det med et standardisert tillegg, noe som vil ramme svært mange familier som allerede har en stram økonomi, skriver partiet i sitt alternative statsbudsjett.

Dermed er det klart at begge regjeringens støttepartier vil forsøke å stanse kuttene i budsjettforhandlingene med regjeringen.

Partiet går også inn for å øke engangsstønaden til unge foreldre med 27.000 kroner, og å øke kontantstøtten for ettåringer til 7.000 kroner per måned.

– KrF gjør om lag like store endringer i Høyre/Frp-budsjettet som under den rødgrønne regjeringen. Dette viser KrFs posisjon i sentrum av norsk politikk, mener Hans Olav Syversen (KrF).

Partiet foreslår å redusere regjeringens foreslåtte oljepengebruk med 2,5 milliarder kroner, og å beholde årets skattenivå.

– Det gir både en sosialt ansvarlig profil og grønne skatteendringer, mener Syversen.

Les også:

Nekter å gi én krone i skattelette til de rikesteHøyre: Aps kollektivmilliard er luftpengerAp-milliard til kollektivsatsing i storbyene

Flere artikler

  1. KrF ber regjeringen droppe kutt i formuesskatten

  2. Venstre har foreslått 500-kronersgrense i åtte år på rad: Derfor snur partiet nå

  3. KrF styrket i motstanden mot å kutte i barnetillegget

  4. Annonsørinnhold

  5. Solbergs uføre-eksempel gjaldt bare fire nordmenn

  6. – Et veldig sosialt budsjett