ESB-sjefen: - Gjeldskrisen er global med Europa som episenter

Det er helt avgjørende å forstå at krisens kjerne ligger i eurosonen, mener den avtroppende sjefen i Den europeiske sentralbanken.

ADVARER: ESB-sjef Jean-Claude Trichet mener det vil være et feilgrep å glemme at eurosonen er krisens episenter.
Publisert: Publisert:

- Å glemme at eurosonen er krisens episenter vil være et feilgrep, men å glemme at det er et globalt fenomen vil også være et feilgrep, sa Jean-Claude Trichet, ifølge Dow Jones Newswires.

Risikoene mot felles finansiell stabilitet har steget siden juni, konstaterte Trichet og oppfordret verdens ledere, spesielt i eurosonen, å vedta de tiltak som kreves.

LES OGSÅ: EU gjør klar for krigskassen

For europeisk del innebærer det å implementere beslutninger fra ØMU-toppmøtet 21. juli når det gjelder blant annet den greske redningspakken samt utvidelsen av redningsmekanismen EFSF.

ESB-sjefen løftet samtidig frem at eurosonens land faktisk er i en bedre posisjon enn flere andre utviklede land, dersom man ser på budsjettposisjon og driftsbalanser.

Trichet gjentok at ESB er klar til å tilgjengeliggjøre ubegrenset med likviditet til eurosonens banker. Den europeiske sentralbanken tilgjengeliggjør på nåværende tidspunkt 550 milliarder euro i likviditet til bankene, noe som kan sammenlignes med at ECB har en lånesikkerhet på 1,8 billioner euro, sa Trichet.

Les også

IMF-SJEFEN: - Dette er en skremmende og alvorlig situasjonEU fremskynder ikke rekapitalisering av banker

Publisert: