Lagarde: – Hellas beveger seg i riktig retning

Lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF) mener den greske regjeringens reformprogram for økonomien går rett vei.

POSITIV: IMF-sjef Christine Legarde mener utviklingen i Hellas er positiv, men understreker at det gjenstår mye arbeid gjenstår.
Publisert: Publisert:

Men Christine Lagarde understreker samtidig at mye gjenstår og at ytterligere reformer, støttet av befolkningen, må til for å løse Hellas' økonomiske utfordringer.

I tillegg er Hellas avhengig av langsiktig støtte fra sine partnere i eurosonen, mener IMF-sjefen.

IMF frigir nå nye 3,2 milliarder euro i økonomisk nødhjelp til Hellas. Grekerne har ventet på beløpet, som tilsvarer vel 23,5 milliarder kroner, i flere måneder.

LES OGSÅ: IMF-topp: - Det neste halvåret er kritisk

Men pengefondet har holdt utbetalingen tilbake, av frykt for at grekerne ikke ville sette i verk kraftige nok tiltak for å bygge ned sin enorme statsgjeld. Onsdag kom IMF likevel fram til at betingelsene for å frigi pengene, nå er oppfylt.

Hellas har i dag en gjeld som tilsvarer rundt 170 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, den samlede verdien av de varer og tjenester grekerne produserer. IMF har godtatt en plan om at dette tallet skal bringes ned i 120 prosent innen år 2020.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no