Giske: - De forsøker ikke engang å dokumentere påstandene

Slik svarer Trond Giske på kritikken.

FÅR REFS: Nærings- og handelsminister Trond Giske under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomités høring i desember.
Publisert: Publisert:

- Innstillingen fra kontrollkomiteen er en solid avsanning av anklagene fra Høyre og Frp om korrupsjon og kameraderi i utøvelsen av statlig eierskap. De gjør ikke en gang et forsøk på å dokumentere disse påstandene selv, sier Nærings- og handelsminister Trond Giske i en pressemelding.

Tirsdag fikk statsråden refs av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som har gjennomgått departementets eierskapsutøvelse.

Les også: Giske får smekk av opposisjonen

Med opposisjonspartienes flertall foreslår komitéen å be Næringsdepartementet gjennomgå hvordan de følger regelverket i sin eierskapsutøvelse og nominasjon av styremedlemmer til selskaper der staten er inne på eiersiden.

- Jeg registrerer også at Høyre og Frp står igjen alene med merknader om at statens retningslinjer for eierskap er brutt. Det som står igjen av kritikk er at staten ved to anledninger har kommet med sine innspill sent i prosessen, noe ganske annet enn utgangpunktet for at Høyre og Frp ønsket å åpne sak i kontrollkomiteen, uttaler Giske.

Han åpner for at Høyre og Fremskrittspartiet har en annen agenda.

- Det forteller meg at den egentlige motivasjonen for dette er ønsket fra Frp og Høyre om å svekke det statlige eierskapet. Et nedsalg i de statlige selskapene, slik disse partiene foreslår i Stortinget, vil svekke det norske eierskapet og norsk næringsliv. Dette blir en viktig sak for regjeringspartiene i den kommende valgkampen, sier Giske.

Les også:

Publisert: