Sapa presses av elendig boligmarked

Bråstopp i boligbyggingen i USA og brems i Europa skaper trøbbel for Sapa.

STORE UTFORDRINGER: Konsernsjef Ole Enger i Rec får en hektisk periode med å sikre kontrakter fremover.

Larsen, Håkon Mosvold
  • Tor Øyvind Andersen
Publisert:,

Orklas

OSE

ORK

datterselskap Sapa sliter med dårlige markeder. Selskapet leverer blant annet aluminiumskomponenter til boligbygging, men med en kraftig oppbremsing i spesielt amerikansk mens også europeisk boligbygging, blir det tøffere tider for selskapet.

- Markedet er i mot oss og det blir dårligere resultater i tredje kvartal, og andre halvår i år blir svakt for Sapa. Men da gjelder det å holde hodet kaldt og ikke la seg vippe av pinnen av svake resultater på kort sikt, sa konserndirektør Ole Enger på dagens presentasjon av Orklas andrekvartalstall.

Orkla Aluminium Solutions, hvor Sapa inngår, fikk et brutto driftsresultat på 365 millioner kroner i andre kvartal - ned fra 378 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Orkla eier 54,55 prosent av Sapa - resten eies av Alcoa.

Les også:

Les også:

- Resultatene er for dårlig

Konserndirektøren er full av selvtillit og har sterk tro på Sapa til tross for fallende resultater.

- Resultatene er for dårlig, men vi vet hva vi skal gjøre, sier Enger.

Han trekker frem at selskapet i større grad skal produsere ferdige produkter - ikke halvfabrikata av aluminium. Det krever større investeringer i starten, men vil lønne seg på sikt, mener konserndirektøren, som også brukte mye tid på onsdagens resultatpresentasjon på å fortelle at integrasjonen av Sapa og Alcoas profilvirksomhet går etter planen.

Kjøp på vent

Tidligere i år meldte Sapa om et oppkjøp av kinesiske Kam Kiu for å få fotfeste i det viktige asiatiske markedet. Nå har det imidlertid oppstått komplikasjoner, og kjøpet er foreløpig ikke gjennomført selv om planen var at det skulle være i boks i løpet av andre kvartal.

- Vi er midt i en prosess, og jeg kan ikke si noe mer om saken. Men det er en risiko knyttet til det, sa Enger.

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om

  1. Orkla

Flere artikler

  1. Gigantavtale mellom Orkla og Alcoa

  2. Orkla skuffer

  3. - Orkla-rabatten er nesten borte

  4. Annonsørinnhold

  5. Matvaregiganten hjelpes av maling

  6. Orkla innfrir