FØR BØRSÅPNING: Spår flat start på Oslo Børs

Men nettemegler tror positiv asiatisk undertone kan smitte over på norske aksjer.

Publisert:

Nettmeglerselskapet Netfonds tror på Hovedindeksen vil være uendret fem minutter etter at handelen starter klokken 09.00.

"Vi tror Oslo Børs åpner kontrollert i dag," skriver Netfonds i sin morgenrapport.

Men meglerselskapet ser ikke bort fra at markedet kan løfte seg utover dagen.

"Når det er sagt, det er en positiv undertone på børsene i Asia, noe som bør smitte over på aksjemarkedene i Europa i dag. Gode makrotall fra Kina og Australia er hovedårsaken til stemningsskiftet," skriver Netfonds.

I 08-tiden indikerer futureshandelen knyttet til ledende europeiske aksjeindekser oppgang. Den alleuropeiske Stoxx Europe 50-indeksen handles opp 0,6 prosent i futuresmarkedet. Tyske Dax og franske Cac 40 er opp 0,4 prosent i futuresmarkedet.

Da handelen stengte på Tokyo-børsen klokken 08.00 var Nikkei-indeksen opp 1,17 prosent til 8.927,02. Samme tid er Hang Seng-indeksen i Hongkong opp 0,4 prosent.

Drahjelp fra USA, Australia og Kina

De asiatiske børsene er blitt hjulpet av at Wall Street endte med svak oppgang tirsdag kveld, og av gode økonomiske nøkkeltall fra Australia og Kina.

Australias økonomi vokste 3,3 prosent fra juni 2009 til juni 2010, hvilket var sterkere enn forventet.

Også kinesiske innkjøpssjefindekser (PMI) viste oppgang fra foregående måneder. Den offisielle PMI-en steg fra 51,2 i juli til 51,7 i august, mens banken HSBCs PMI ga sitt sterkeste resultat (51,9) på tre måneder.

Før nøkkeltallene forelå, var handelen preget av nervøs stemning og lav omsetning, melder Market Watch. Like etter børsåpning var Nikkei-indeksen helt nede på 8.796 poeng, den laveste noteringen siden 30. april 2009.

Jo-jo-dag i USA

Boligpriser, forventingsindikatorer og Fed-møte bidro til at Wall Street gikk som en jo-jo tirsdag. Dow Jones endte til slutt opp 0,05 prosent til 10014,7 poeng.

Dow Jones har falt 4,3 prosent i august måned.

Publisert: