FRP: - Kristin må sikre norske sparepenger

Siv Jensen krever at regjeringen går ut og garanterer for alle innskudd i norske banker.

Publisert: Publisert:

- Nå må regjeringen gå inn og skape ro og garantere for alle innskudd i norske banker, sier sier Frps partiformann Siv Jensen til E24.

I dag er det kun beløp på inntil 2 millioner kroner som er garantert for av Bankenes sikringsfond.

Jensen er ikke den eneste i opposisjonen som krever at garantibeløpet heves. Torsdag går også Høyres nestleder Jan Tore Sanner ut og krever at finansminister Kristin Halvorsen tar tak.

- Det er en holdning vi deler med Høyre, bekrefter Jensen.

- Hindre panikk

Torsdag ble det kjent at kunder i den islandske banken Kaupthing strømmer til filialen ved Rådhusplassen i Oslo for å ta ut sparepengene.

Og det er ikke bare småkundene som rømmer banken.

Ifølge Dagens Næringsliv har investor Kjetil Holta allerede tømt banken for nesten en milliard kroner. Både forvalter Leiv Askvig og investor Jan Haudemann-Andersen vurderer sterkt å følge i hans fotspor.

Dette liker Jensen dårlig, og mener det er avgjørende å hindre panikkartede tilstander blant norske bankkunder fremover.

- Vi må unngå at folk begynner å frykte for sparepengene, sine slik at det oppstår store pengeflyttinger som bidrar til å destabilisere norske banker, sier Jensen til E24.

Les også: - Kristin må utvide bankgarantien

- Må skje umiddelbart

Nå ønsker hun at regjeringen skal ta initiativ til et samarbeid der ledende politikere setter seg ned, og legger til rette for en full garanti av innskuddene i norske banker.

- Dette bør etableres umiddelbart, understreker Jensen.

Dermed kan det ligge an til at Norge følger i fotsporene til blant andre Tyskland, Irland, Sverige og Danmark, som alle har signalisert utvidet eller full innskuddsgaranti for sine borgere.

Flere nyheter på E24.

Publisert: