Vil ha liste over skatteparadiser

En gruppe land med Frankrike og Tyskland i spissen vil lage en svarteliste over land der rikfolk plasserer penger for å unndra skatt. Sveits kan komme til å havne på den nye listen.

PINLIG: Avsløringen om at Nicolas Sarkozy hjalp klienter å plassere penger i Sveits kan bli pinlig for Frankrikes president.
Publisert:

Til sammen regner man med at det fins rundt 40 såkalte skatteparadiser som byr på muligheten til å lure unna store midler. Den britiske kanaløya Jersey og øygruppen Cayman Islands i Karibia er blant de mest kjente.

- Vi ønsker å få i stand en svarteliste over offisielle skatteparadiser, sa Frankrikes budsjettminister Eric Woerth tirsdag.

Tysklands finansminister Peer Steinbrück rettet en anklagende pekefinger mot Sveits.

- Sveits bør stå på den svarte og ikke å den grønne listen, sa han på en pressekonferanse etter et møte mellom medlemslandene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Sveitserne samarbeider ikke i skattespørsmål, framholdt Steinbrück.

Sveits og Luxembourg boikottet OECD-møtet i Paris. Dette kan ifølge nyhetsbyrået AFP svekke virkningen av tirsdagens møte. Men de 17 landene som deltok, vil likevel fortsette med svartelisteprosjektet under fransk og tysk ledelse.

Flere nyheter på E24.

Publisert: