Færre korttransaksjoner i august

I august ble det gjennomført 185,2 millioner transaksjoner med betalingskort i Norge. De er 3,7 prosent færre transaksjoner enn i samme måned i fjor.

Gisle Oddstad, VG
 • Amalie Frøystad Nærø
 • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Det skriver Nets i en pressemelding.

En av de mest effektive måtene å måle hvordan økonomien klarer seg, er å følge forbruket til nordmenn gjennom korttransaksjoner.

Hvis transaksjonsdataene viser at nordmenn er nervøse for å bruke penger eller at forbruket stopper opp, gir det store ringvirkninger for norsk økonomi.

I august hadde norske bedrifter en samlet omsetning med betalingskort på 64,3 milliarder norske kroner, noe som tilsvarer en vekst på 2,8 % sammenlignet med august 2019, viser pressemeldingen.

– Vi så markante økninger i de første to sommermånedene - langt større enn vi hadde forventet. Det har vært tydelig at nordmenn har feriert hjemme i år. Men i august har vi samtidig også kunne se at folk har vendt hjem fra «staycation» i det norske ferielandet, og at forbruket faller til et mer normalt nivå. Vi handler fortsatt sjeldnere, og legger dermed flere varer i kurven hver gang, sier pressesjef Søren Winge i Nets.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nets
 2. Forbruker
 3. Forbruket
 4. Økonomi

Flere artikler

 1. Folk flest tror ikke på økonomisk bedring

 2. Detaljhandelen fortsatte å øke i juli

 3. Betalt innhold

  I år har nordmenn spart som aldri før. Sanner spår historisk forbruksfest neste år.

 4. Annonsørinnhold

 5. Finanstilsynet vil forby Wirecard-betalingskortene: Reitans kioskgigant selger dem fortsatt

 6. Folk over 60 julehandlet oftere i fysiske butikker enn før pandemien