Rødt flertall i ny Oslo-måling

De borgerlige partiene mister flertallet og Miljøpartiet De Grønne får hele 11 prosent i en Oslo-måling Sentio har gjort for Klassekampen en uke før valget.

NY MÅLING: De borgerlige partiene mister flertallet og Miljøpartiet De Grønne får hele 11 prosent i en ny måling gjort for Klassekampen.
Publisert: Publisert:

Det er en fremgang på 3,5 prosentpoeng de siste tre ukene. Sosialistisk Venstreparti og Rødt går også fram, og sammen med Arbeiderpartiet og MDG får de 31 av 59 plasser i bystyret.

Arbeiderpartiet går imidlertid kraftig tilbake i forhold til den forrige Oslo-målingen i Klassekampen som ble tatt opp i midten av august. Partiet har støtte fra 27,2 prosent av de spurte, en nedgang på 3,1 prosentpoeng.

Rødt får 4,6 prosent, fram 0,5. SV får 7,8 prosent, fram 2,9, Venstre 6,2 prosent, tilbake 0,8, Høyre 33 prosent, tilbake 1,9 og Fremskrittspartiet får 5,9 prosent, tilbake 0,9.

Om Ap bare får 27,2 prosent i Oslo, vil det være et av partiets svakeste valgresultater i hovedstaden noen gang. I 2011 fikk Ap 33,1 prosent og Høyre 35,7.

Høyres Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, tror på en tett innspurt den siste uken før valget.

– Dette blir et jevnt valg med små marginer. Nedturen fortsetter for Ap, mens SV, Rødt og MDG går fram. At ytre venstre går fram på bekostning av Arbeiderpartiet, er en interessant utvikling, sier byrådslederen til Klassekampen.

SV og MDG er de eneste partiene på målingen som har endringer ut over feilmarginen som varierer mellom 0,5 og 3,6 prosentpoeng.

Les også

VG: Regjeringen foreslår nye skattekutt for de rikeste

Les også

Fire av fem rødgrønne kommunepolitikere misfornøyde med økonomien

Les også

Valgkampsak: Færre drosjer i Oslo

Publisert: