Ønsker Siem velkommen hjem

Sylvia Brustad setter pris på at Kristian Siem flagger hjem 25 skip.

GLAD: Minister Sylvia Brustad setter pris på at Kristian Siem flagger hjem.
  • E24
Publisert:

- Dette er en svært gledelig beslutning, sier næringsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Reder Kristian Siem sier til Aftenposten tirsdag at han flagger hjem eierskapet til 25 offshoreskip. Nyheten blir tatt i mot med glede i Regjeringen, og Brustad håper at flere redere følger etter.

- Siem Offshore vil på denne måten bidra til å styrke verdiskapingen og sysselsettingen i det norske maritime miljøet. Beslutningen vil også ha positive effekter for det øvrige norske maritime næringslivet, og jeg håper flere vil følge Siems eksempel, sier Brustad.

Siems hjemflagging kommer etter at regjeringen endret rederibeskatningen i 2007. Den ga rederne som var i den eksisterende ordningen er skatteregning på drøyt 20 milliarder kroner, men for Siem som aldri var en del av denne ordningen, er de nye skattereglene svært gunstig.

- Nyheten er nok en bekreftelse på at regjeringen har lykkes i å skape konkurransedyktige og stabile rammebetingelser for maritime bedrifter som ønsker å drive fra Norge, sier Brustad i pressemeldingen.

Ifølge Brustad viser en rapport som ble lagt frem i juni at det er blitt flere norske sjøfolk de siste årene samtidig som antall skip registrert under norsk flagg har økt. Flere rederier benytter også den nye norske tonnasjeskattordningen.

- Tiltakene i regjeringens maritime strategi har bidratt til å styrke Norge som maritim nasjon. Beslutningen til Siem Offshore bekrefter at regjeringen har valgt riktig kurs for å stimulere maritim verdiskaping og sysselsetting, sier Brustad.

Les også: Siem setter kursen mot Norge

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Stortingsvalg

Flere artikler

  1. Hylles av Brustad

  2. Kristian Siem: - Vurderer IKKE å flagge ut

  3. Tja til norsk cruisefrieri

  4. Reve: - Viktig at de flagger hjem

  5. Siem vurderer utflagging