Kraftig reaksjon etter TV-opptreden

Etter sin opptreden i talkshowet «Først & Sist» blir forsvarsminister Kristin Krohn Devold møtt med kraftige reaksjoner fra SV.

  • Lars Unar Størdal Vegstein
Publisert:

- Ikke kontroll

Halvorsen reagerer kraftig på uttalelser som Krohn Devold kom med i programmet Først & Sist på NRK 1 fredag kveld.

"Du har rett og slett ikke kontroll", sa programleder Fredrik Skavlan til forsvarsministeren etter at hun hadde ramset opp flere tabber som er blitt begått under hennes tid som statsråd.

"Det har du helt rett i", svarte Krohn Devold.

- Tar ikke ansvar

-Dette gir et inntrykk av en statsråd som ikke tar ansvar for hva som skjer i Forsvaret, og som ikke har full kontroll, sier Kristin Halvorsen til NRK.

SV-lederen mener forsvarsministeren gir uttrykk for at det konstitusjonelle ansvaret er en slags formalitet.

-Men det er det reelt innhold i, sier Halvorsen, som nå krever at Krohn Devold umiddelbart ringer stortingspresidenten for å be om å få komme i stortingssalen for å forklare seg om sitt ansvar.

-Hun må gi klar beskjed om at hun har ansvaret, at hun forstår hva det går ut på, og at hun ikke kan skyve det fra seg til noen underordnede noe sted, sier Halvorsen.

Også lederne i Norges Offisersforbund (NOF) og Befalets Fellesorganisasjon (BFO) kommer med kritikk i forbindelse med hennes TV-opptreden.

-Jeg synes det blir vanskeligere og vanskeligere fordi hun både innrømmer at hun ikke har kontroll, og fordi hun skyver ansvaret nedover, sier leder i NOF, Peter Andre Moe, til NRK.

- Skader troverdigheten

Ifølge Moe er det oppsiktsvekkende måten statsråden fraskriver seg sitt ansvar på ved å si at hun ikke bare har et konstitusjonelt ansvar for hva som skjer i Forsvaret. -Jeg synes ikke dette var bra. Og det er jo andre enn meg som kan trekke konklusjonene, men dette tror jeg ikke går lenger, sier Moe. Leder i BFO, Didrik Coucheron, mener forsvarsministerens uttalelser skader forsvarets troverdighet.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Høiby blir First House-sjef

  2. Krohn Devold forlater Turistforeningen

  3. Cruiseskip-sjef: – Vil ikke bli behandlet som kriminelle

  4. Sp tar omstridt provisjonspraksis til Stortinget

  5. Krohn Devold kastes fra Aker-granskingen