- Kutter arveavgiften

Men det skal bli langt dyrere å arve unoterte aksjer.

Publisert:

Den rødgrønne regjeringen ønsker å endre skattesystemet for arveavgift for å fremme omfordeling, skriver Dagsavisen i dag.

Les mer: - Fattigdom går i arv

Mens de første 250 000 kroner er avgiftsfrie, må barn og foreldre betale 8 prosent arveavgift på de neste 300 000 kroner, 20 prosent på alle beløp over dette igjen.

Ifølge Dagsavisen vil regjeringen i forbindelse med neste års statsbudsjett foreslå en løsning i tråd med Zimmer-utvalget.

Bunnfradag på 500 000

Utvalget foreslo et bunnfradag på 400 000 kroner, og deretter en flat arveavgift på 12 prosent. Foreslaget kom for åtte år siden, og ifølge Dagsavisen vil bunnfradraget trolig havne på 500 000 kroner.

Likevel skal staten tjene like mye som før på arveavgift – for 2007 var tallet 2,7 milliarder.

Svir for unoterte selskaper

Det vil blant annet gjøres ved å stramme inn på verdisettingen av andre arveobjekter, skriver Dagsavisen. I dag kan selskaper som ikke er børsnotert, bli verdsatt til om lag en tredjedel av reell verdi. Den rabatten vil fjernes.

Ryktene om forslaget har versert tidligere.

Den foreslåtte regelendringen betyr at det er viktig å overføre aksjer til arvinger før statsbudsjettet for 2009 legges frem. Det vil si oktober 2008, skrev Finansavisen den gang.

Les mer: Arvesjokk fra Kristin

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: