Landets eldste kino flytter inn i kjøpesenter

Etter 111 år i samme bygg er Fram Kino nå på flyttefot.

Fram kino
Publisert:

Fram Kino i Bodø har besluttet å flytte driften til kjøpesenteret City Nord, skriver Bodø By.

– Det kommer til å bli et helt fantastisk kinoanlegg når det står ferdig. Vi skal bygge fem saler, der den største kan ta 250 mennesker. Det blir ingen kompromisser, sier kinosjef Erik Jørgensen til avisen.

Kinoen er den eldste i landet, og har hatt kontinuerlig drift siden 29. august 1908. Med unntak av noen år under andre verdenskrig har kinoen alltid ligget i Storgata i byen, men nå er den altså på flyttefot.

– Å drive kjøpesenter i fremtiden handler om å tilby både opplevelser og handel. Kinodrift på City Nord passer perfekt i så måte, sier Lars Arve Jakobsen administrerende direktør i Coop Nordland, som eier kjøpesenteret, til Bodø By.

Utfordringer for kjøpesentrene

E24 har flere ganger skrevet om utfordringene for kjøpesentre både her hjemme og utenlands.

Tidligere i år ble Alti en av landets største kjøpesenterkjeder. Daglig leder og medeier Lars Ove Løseth fortalte den gang at de i likhet med resten av bransjen ønsker å snu på hvordan folk ser på kjøpesentre. Han fortalte at de har som mål at sentrene skal knytte seg opp til helse- og kommunale tjenester, så vel som underholdning og servering.

– Selv om motoren i kjøpesentrene vil forbli varehandel, torr jeg ordet «kjøpe» vil få mindre betydning, sa Løseth.

Kinosjefen: – Den nye kinoen skal bli best i landet! (for abonnenter)Coop-sjefen: – Passer perfekt for City Nord (for abonnenter)

Les også:

Les også

Omsetningen for kjøpesentre flater ut: – Vil bli større endringer de neste fem årene enn de 20 som har gått