Kommunalbankens egenkapital økes med 750 millioner kroner

Regjeringen spytter inn 750 millioner kroner for å øke Kommunalbankens egenkapital. Slik skal kommunene få hjelp med å refinansiere lån som snart forfaller.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) og regjeringen øker Kommunalbankens egenkapital med 750 millioner kroner.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

− Vi forventer at kommunenes utgifter vil øke i perioden vi nå er inne i, samtidig som inntektene vil svikte. Jeg har vært tydelig på at regjeringen og staten skal stille opp for kommunene i denne ekstraordinære situasjonen, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Astrup sier det foreløpig er umulig å tallfeste de økonomiske konsekvensene koronakrisen vil få for kommunene. Dette vil han derfor komme tilbake til i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Koronakrisen har ført til stor uro i finansmarkedene. Flere kommuner finansierer investeringer i verdipapirmarkedet, men sliter med å refinansiere lån som snart forfaller.

Fram til juni forfaller verdipapirer som er utstedt av kommunene til en verdi av totalt 37 milliarder kroner.

– Regjeringen legger nå til rette for at Kommunalbanken kan overta refinansieringen av en stor del av kommunenes gjeld, sier Astrup.

– Slik kan de hjelpe kommunene med å håndtere gjeldsforpliktelsene i tide, samtidig som uroen i kapitalmarkedet ikke forsterkes ytterligere, sier han.

Les også

Dette er de økonomiske tiltakene mot coronakrisen

Les også

Regjeringen venter enda kraftigere brems

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Kommunalbanken
 3. Regjeringen
 4. Kommuneøkonomi

Flere artikler

 1. Kommune-Norge får over 6 milliarder i økonomisk hjelp

 2. Statsbygg har utbetalt 1,2 milliarder kroner den siste måneden

 3. Mange er få uker fra konkurs: – Verste situasjon siden krigen

 4. Annonsørinnhold

 5. Hyttekommuner i akutt krise – hver femte ansatt har søkt om dagpenger

 6. Solberg: Planene for neste års budsjett er lagt vekk