- En gresk exit vil være håndterbar

Men lederen av eurogruppen håper at det ikke vil skje. 

IKKE ØNSKELIG, MEN HÅNDTERBART: - En gresk exit fra eurosonen vil være håndterbar. Men det er ikke ønskelig, sa lederen av eurogruppen, Jean-Claude Juncker i et intervju tirsdag.
Publisert: Publisert:

Samtidig som Hellas jobber for harde livet for å gjennomføre budsjettkuttene som kreves for å få sårt tiltrengte krisepenger, spekuleres det i sannsynligheten for at det økonomisk skakkjørte landet kommer til å forlate det felleseuropeiske valutasamarbeidet.

Tirsdag uttalte lederen for eurolandenes finansministre, Jean-Claude Juncker, at han ikke ser en exit som helt usannsynlig.

- En gresk exit fra eurosonen vil være håndterbar. Men det er ikke ønskelig, sa Juncker i et intervju med den tyske tv-kanalen WDR, ifølge Reuters.
Han sier at årsaken til at det ikke er ønskelig er at det vil innebære en risiko spesielt for vanlige folk i Hellas.
På spørsmål om han kategorisk kan utelukke en gresk exit, svarer EU-toppen:

- Vi får det i hvert fall ikke før mot slutten av høsten. Eller etter det også.

Les også: - Vi må kutte linen til Hellas før de drar oss med ned
Inspeksjon
Søndag avsluttet inspektører fra det internasjonale pengefondet (IMF), Den europeiske sentralbanken (ESB) og EUs besøk til Hellas.

Landet har lovet å gjennomføre en rekke økonomiske reformer for å overbevise internasjonale långivere om å holde den greske staten flytende med en nødlån på på 130 milliarder euro.

Under besøket har grekernes framskritt på veien mot å møte den såkalte EU-troikaens lånebetingelser blitt undersøkt.

- Samtalene gikk bra, og vi gjorde gode framskritt. Vi tar nå en pause, og kommer tilbake igjen tidlig i september, sa Paul Thomsen, delegasjonsleder for Hellas i IMF, etter et møte i det greske finansdepartementet, ifølge Reuters.

Les også: – ESB sørger for at gresk statskasse fylles opp

Går tom for penger om få uker
Hellas har et obligasjonslån på 3,2 milliarder euro som forfaller denne måneden, og greske embetsmenn advarer om at den greske staten vil gå tom for penger om få uker.

Dermed er troikaens evaluering av de greske tiltakene viktig for å unngå konkurs.

De ansvarlige i Hellas skylder på en resesjon som har vært dypere enn ventet som årsak for at de foreløpig ligger bak reformmålene.

Les også: Citi: 90 prosent sannsynlighet for grexit

Publisert: