Høyre med tidenes beste meningsmåling

Høyre får en oppslutning på 36,1 prosent på en fersk meningsmåling. Det er partiets beste måling noensinne.

TREKKER VELGERE: Høyre-leder taler i Oslo tidligere i år.
Publisert: Publisert:

Men Høyre-leder Erna Solberg tar knallmålingen med ro. Hun har vanskelig for å tro at valgresultatet skal bli like solid som oppslutningen på TNS Gallups måling for TV 2. Høyre går fram hele 3,9 prosentpoeng fra januarmålingen.

- Dette kan komme til å justere seg litt. Vi har veldig høy lojalitet og andre partier lav lojalitet. Alle lover om meningsmålinger vil tilsi oss litt lavere og andre partier litt høyere. Men det viktigste er at det er borgerlig flertall, sier Solberg.

Om målingen var valgresultatet, ville Høyre vært det største partiet på Stortinget – hele 10 prosentpoeng større enn Arbeiderpartiet. Etter en tilbakegang på 3,1 prosent fra forrige måling, ville Jens Stoltenberg og hans mannskap fått 26,1 prosent.

Det som er helt sikkert er at den rødgrønne regjeringen vill røket ut av regjeringskontorene, tross relativt oppløftende resultater for SV og Sp på henholdsvis 5,2 og 6 prosent.

Fremskrittspartiet får på sin side tilbake hele 3,7 prosentpoeng fra januarmålingen til 13,1 prosent. KrF går tilbake 1,2 prosentpoeng til 5,0 prosent, mens Venstre er så vidt over sperregrensen med 4,5 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no