Engangskode-app utnyttes til svindelforsøk – minst 23.000 forsøkt svindlet

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk.

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

I juli har tusenvis mottatt en epost som ser ut til å være fra Sparebank1, melder Romerikes Blad. Avisen ba Telenor undersøke hvor mange som hadde fått en slik epost, og det skal være snakk om 23.000 i løpet av en uke i juli.

Sparebank1 har lenge oppfordret kundene sine til å aktivere en engangskode-app på mobil. Svindlerne sendte ut en epost hvor det sto «Siste varsel Påminnelse fra Sparebanken», og kunder kan derfor ha blitt lurt til å tro at det haster.

– Du kommer inn på en webside der de ber om fødselsnummer, kortnummer og utløpsdato, CVV-kode, telefonnummer, aktiveringskode på sms og epost som du skal taste inn. Da kan de bruke disse opplysningene og engangskode-appen til å misbruke kortet ditt, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank1 til RB.

Publisert:

Her kan du lese mer om