Fjordkraft-eier stupte på positiv Oslo Børs

Elmera Group hadde en blytung børsdag lille julaften, etter varsel om strømpris-smell.

Publisert:

Oslo Børs vekslet mellom svak oppgang og marginal nedgang hele ukens siste handelsdag, men var for det meste over på plussiden fredag.

Hovedindeksen endte svakt opp 0,27 prosent.

Oljeprisen har klatret gjennom dagen.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 84 dollar fatet ved stengetid fredag. Det er opp mer enn én dollar sammenlignet prisen ved stengetid i Oslo torsdag. Det er også opp rundt to prosent, eller 1,7 dollar, siden midnatt.

Les på E24+

Ekspertene: Disse sektorene bør du se på neste år

Slik gikk det med et knippe av de mest omsatte aksjene på Børsen fredag:

  • Equinor falt 0,38 prosent
  • Rec Silicon falt 6,54 prosent
  • Norsk Hydro steg 1,81 prosent
  • Aker BP steg 1,18 prosent
  • DNB steg 0,23 prosent

Ute på de viktigste børsene i Europa, og på de øvrige børsene i Norden, er det også forsiktig oppgang som preger markedene fredag ettermiddag.

På Wall Street i USA har det svingt i løpet av den første timen med handel. Rundt stengetid i Oslo var det svak stigning på Wall Street.

Fjordkraft-eier rette ned

Elmera Group stupte 25,3 prosent på Børsen fredag, etter at Fjordkraft-eieren varslet om strømpris-smell.

Selskapet melder at resultatprognosen for 2022 ikke blir nådd etter store svingninger i strømmarkedet, og at forbrukersegmentet vil levere et negativt justert driftsresultat i fjerde kvartal.

Alt i alt er dagens nyheter fra Elmera «massivt negativt», ifølge analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities.

Tidligere har Elmera ventet et justert driftsresultat på 500 til 550 millioner kroner i 2022, noe konsernet ikke lenger tror det vil oppnå.

Neste år venter Elmera nå et justert driftsresultat på rundt 500 millioner kroner.

Les også

Tidenes kursskrell for Fjordkraft-eier: «Massivt negativt»

Gassfunn: – Som en julegave

Vår Energi steg på Børsen etter at selskapet meldte om årets største gassfunn på norsk sokkel i Lupa-brønnen, som ligger i nærheten av Goliat-feltet.

Funnet er anslått til å inneholde ressurser på mellom 57 og 132 millioner fat oljeekvivalenter (9–21 millioner standard kubikkmeter), ifølge Oljedirektoratet.

– Dette er det største funnet på sokkelen i år og kommer som en julegave, sier letedirektør Alessandro Barberis i Vår Energi i en melding.

Vår Energi-aksjen steg 0,88 prosent.

Solstad Offshore sikret kontrakter

Offshore- og oljeserviceselskapet meldte fredag om kontraktstildelinger fra forskjellige ikke-navngitte undervannsentreprenører for CSVen «Normand Maximus» for gjennomføring av prosjekter i løpet av 2023.

Prosjektene har en samlet varighet på minimum 200 dager pluss opsjon på ytterlige perioder.

Verdien for den faste delen er på om lag 500 millioner kroner.

Solstad Offshore-aksjen endte dagen opp 6,84 prosent.

Spetalen-selskap tar tap

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Saga Pure tar et tap på 23 millioner kroner i fjerde kvartal etter at styret i IC Technology (ICT) har valgt å slå selskapet konkurs. Det opplyser Saga Pure i en børsmelding fredag.

Saga Pure eier 32,6 prosent av aksjene i ICT. Konkursen i ICT kommer etter en mislykket refinansiering av hydrogenselskapet, ifølge meldingen.

Saga Pure-aksjen snudde nedover etter nyheten, og falt til slutt 1,74 prosent.

Seadrill med oppkjøp

Fredag morgen kom nyheten om at det John Fredriksen-grunnlagte riggselskapet Seadrill har kommet til enighet om oppkjøp av samtlige aksjer i britiske Aquadrill LLC.

Avtalen verdsetter Aquadrill til 958 millioner dollar, nesten 9,5 milliarder kroner. Det fremgår av en børsmelding natt til fredag.

Oppkjøpsverdien er basert på Seadrill-aksjens sluttkurs på 31,25 dollar på New York-børsen torsdag. Aquadrills eiere vil få betalt i form av 30,65 millioner Seadrill-aksjer.

Seadrill-aksjen klatret 4,59 prosent på Børsen fredag.

Publisert: