Disse står på Thoners norske kundeliste

Statsministerens kontor (SMK) offentliggjør listen over statssekretær Kristoffer Thoners norske kunder.

RÅDGIVER: Kristoffer Thoner (til venstre) er Jonas Gahr Støres (Ap) nye kommunikasjonsmann.
Publisert:

Lørdag har konsulentselskapet McKinsey sendt et brev til SMK hvor de opplyser om hvilke kunder statssekretær Kristoffer Thoner har hatt mellom 2019 og 2022.

Det skriver SMK i en pressemelding.

Kundene er:

  • Helse sør-øst
  • Posten Norge
  • Schibsted
  • Telenor
  • Amedia

Fra tidligere er det kjent at Telenor og Amedia står på kundelisten, da selskapene har opplyst om dette selv.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt ansettelsen av Thoner som Støres pressesjef. Statsministeren har tidligere i intervjuer vært kritisk til at personer beveger seg mellom konsulentselskaper og politikken.

Thoner har også tidligere jobbet for Støre. Her fra da han var ansatt som kommunikasjonsrådgiver i 2019.

Statsministerens kontor har bedt McKinsey om å opplyse hvem som sto på kundelisten, men selskapet har svart at det har vært opp til kundene.

NHO har tidligere bekreftet at Thoner var deres kontaktperson da McKinsey deltok på NHOs årskonferanse, men de har avvist at de har stått på kundelisten hans.

McKinsey opplyser at det pågår en prosess for å innhente klientsamtykke fra internasjonale kunder som Thoner har jobbet for i samme periode, skriver Statsministerens kontor i pressemeldingen.

– Vi er glade for at McKinsey har fritatt Kristoffer fra taushetsplikten om de norske kundene han har jobbet opp mot de siste tre årene. Vi har ønsket fra start å være åpne om dette. Vi har tillit til at Kristoffer vil vurdere sin habilitet fra sak til sak, akkurat slik alle andre i forvaltningen må gjøre, sier statssekretær Kristine Kallset (Ap) i pressemeldingen.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Publisert: