Solberg ber arbeidsledige om å se framover

Statsminister Erna Solberg (H) ber de mange som i disse tider mister jobben, om ikke å miste motet. Se framover, det blir behov for flere jobber, sier hun.

Solberg skjønner at folk er bekymret over økende ledighet, men sier det blir behov for alle i framtiden.
Publisert: Publisert:

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er ledigheten på 4,5 prosent. NAVs tall viser at 3,1 prosent er registrert arbeidsledige. Forskjellige beregningsmodeller forklarer forskjellen, men både SSB og Nav viser til at ledigheten øker. Fredag besøkte Solberg bedrifter i olje- og gassbransjen som nå må si opp folk, skriver Dagbladet.

– Jeg er bekymret for hver enkelt familie som opplever usikkerhet rundt hvor inntektene skal komme fra. Samtidig mener jeg Norge har gode forutsetninger for å bygge et bedre næringsliv framover. Det er behov for alle, men det kan ta litt tid. Mitt viktigste budskap nå er: Ikke mist motet. Selv om det kan ta litt tid å finne ny jobb, har vi behov for alle. Vi må ha flere i jobb i framtiden, så se etter nye muligheter, oppfordrer statsministeren.

Hun lover i forbindelse med statsbudsjettet for neste år tiltak for å opprettholde aktiviteten i kriserammede bransjer, som verftsindustrien.

Publisert: