– Vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet

Finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg vil torsdag informere om regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av coronaviruset.

Håkon Mosvold Larsen
  • Martin Hagh Høgseth
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:

Det bekrefter Finansdepartementet til E24.

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilke tempo disse eventuelt skal innfases, sier Sanner i en uttalelse sendt til E24.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

– I dag har vi sett et markert fall i oljeprisen og på Oslo Børs. Vi har opplevd slike fall før og har erfaring for hvordan vi bør håndtere det. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier finansministeren.

Les også

Odin-topp om børsfallet: – Panikken kom i dag

– Jobber på høygir

Finansministeren understreker at helseministeren tirsdag skal informere om helsemyndighetenes tiltak for å møte virusutbruddet for Stortinget i morgen.

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av korona-viruset, sier Sanner.

– Vi jobber på høygir og har tett kontakt med næringslivet og bankene. Vi følger særlig med på reiselivsnæringen, industrien og andre næringer som er særlig utsatt, fortsetter han.

E24 har vært i kontakt med kommunikasjonsrådgiver Bjørnar Angell i Finansdepartementet, som ikke ønsker å gi noen detaljer om hva som vil komme under pressekonferansen.

– Det kan jeg ikke kommentere nå, sier han.

Les også

Frp og Ap ber Sanner ha corona-grepene klare: – Bare et spørsmål om tid

Ba Sanner legge planer

Den svenske regjeringen varslet onsdag forrige uke grep for å unngå vekstbrems etter coronaviruset, mens det her hjemme foreløpig har vært stille fra regjeringen om eventuelle tiltak.

Samme dag sendte både Hadia Tajik (Ap) og Hans Andreas Limi (Frp) skriftlige spørsmål til finansminister Jan Tore Sanner (H) for å be ham liste opp mulige tiltak hvis coronaviruset gir økonomisk tilbakeslag.

– Når verdens finansmarkeder skjelver er det bare et spørsmål om tid før norsk næringsliv blir rammet, sa Tajik til E24.

I sitt spørsmål viser Tajik til svenskenes grep, og spør om Sanner har noen planer om ekstraordinære tiltak for norsk økonomi, og hvilke grep regjeringen mener kan dempe økonomiske tilbakeslag.

– Vi ser at Oslo Børs har hatt noen veldig dårlige dager, at oljeprisen er ned og at kronekursen er på sitt laveste nivå mot euro noensinne. Så det er en del tydelige signaler på at det som nå skjer med coronaviruset fort vil påvirke norsk økonomi, sier Limi til E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Jan Tore Sanner

Flere artikler

  1. Frp og Ap ber Sanner ha corona-grepene klare: – Bare et spørsmål om tid

  2. Etterlyser virustiltak: – Regjeringen er litt på hæla

  3. Coronavirus: Sanner klar nødvendige verktøy

  4. Næringslivet frykter corona-nedtur: – Håper bankene stiller opp

  5. SISTE: Jan Tore Sanner kan ikke stoppe Tangen-ansettelsen, ifølge utredning