TELENOR KUTTER I REKKENE: 100 ansatte må gå i Telenor

Telenor kutter nå i den norske mobilvirksomheten.

Publisert:

Telenor

OSE

TEL

må la rundt 100 ansatte i sin norske mobilvirksomhet gå.

- Det er riktig at vi har kommet dit at en del ansatte i disse dager vil få beskjed om sluttpakker, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til E24.

- Vi har hatt noen møter i dag, og vil komme ut med hvilke konkrete ansatte det dreier seg om meget snart. Dette er det tyngste man som sjef kan være med på, men vi er glade for at det blir under 100 som får sluttpakketilbud. Vi har klart å presse antallet ned, sier Lessum.

Hvordan reagerer aksjemarkedet? Følg tele-aksjen minutt for minutt på E24s børsskjerm Børs24

Lessum mener ingen norske avdelinger vil rammes ekstra mye. Ansiennitet og kompetanse er kriteriene som vil ligge til grunn.

Konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen i Telenor har blitt informert om det konkrete kuttet.

- Selv om vi ikke deler ledelsens oppfatning om nødvendigheten av stillingskutt, er vi kjent med at annonseringen av dette kommer nå snart. Vi blir holdt løpende orientert, sier Salomonsen til E24

Les også:

Strammer inn

Kuttene i Telenor kommer fordi telekjempen sliter på hjemmebane. Telenors tall for siste kvartal i 2007 - som ble presentert i februar - viste at driftsresultatet for den norske mobilvirksomheten var nær 100 millioner svakere enn ventet - og nesten 300 millioner kroner lavere enn i fjerde kvartal 2006.

- Vi utelukker ingen virkemidler for å kutte i mobilvirksomheten i Norge. Alle operasjonelle aktiviteter, blant annet bemanningen, vil gjennomgås, sa Baksaas til E24 den gang.

Lessum sier at Telenor-ledelsen også har sett på teleselskapets konsulentbruk.

- Vi har gjennomgått alt de siste ukene. Vi ser blant annet på konsulent- og vikarbruk fremover, sier Lessum.

Les også:

- Demotiverte

Rundt 500 millioner kroner i kostnader skal barberes bort i den norske mobilvirksomheten i 2008. Salomonsen er kritisk til jobbkutt.

- De varslede kuttene er det ikke forståelse for hos oss. Dette er noe som er tredd ned over hodet på oss ovenfra, sier Salomonsen.

Salomonsen forteller at de ansatte er bekymret for fremtiden.

- Mange er urolige, og mange blir demotiverte av jobbkuttene og snakket om kostnadsbesparelser, sier Salomonsen.

Telenor Mobil har før kuttene litt over 9.000 ansatte. Siste gang ansatte i mobildivisjonen måtte gå, var i 2003.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om