Undersøkelse: Rekordlav forbrukertillit

Aldri før har nordmenns tillit til økonomien vært lavere.

Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • Eivind Bøe
Publisert:

Nordmenns tillit til økonomien er enda svakere i april enn i mars, ifølge en fersk undersøkelse som viser hvordan corona-krisen senker forbrukernes forventninger.

Forbrukertillitsindeksen (CCI) faller til minus 13,3 poeng i april fra minus 10,4 poeng i mars, ifølge undersøkelsen som er gjennomført av markedsanalysebyrået Opinion. Målingen er det laveste Opinion noensinne har registrert. Dataene strekker seg tilbake til 2007.

Forbrukernes tillit falt dramatisk fra februar til mars, til sitt nest laveste registrerte nivå. Indeksen hadde aldri falt så mye på en måned som den gjorde da. Marsmålingen ble gjennomført den uken de mest inngripende tiltakene Norge har hatt i fredstid ble innført.

Seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion peker på at det i april fremfor alt er de to indikatorene «egen økonomi nå sammenlignet med for ett år siden» og «sannsynlighet for kjøp av større forbruksvarer» som faller markant.

– Nå som omfanget og konsekvensene av coronakrisen har sunket inn i befolkningen, er det indikatoren knyttet til «egen økonomi» nå som faller mest. Kun tre ganger tidligere, fra oktober til desember under finanskrisen i 2008, har indikatoren vært lavere enn den er nå, skriver Høidahl i en melding.

Les også

Dramatisk fall i norsk forbrukertillit i mars

Les også

Nedtur uten sidestykke for norsk økonomi

Les også

SSB tror norsk lavkonjunktur vil vare i flere år: – Det er bråstopp

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukertillit

Flere artikler

  1. Dramatisk fall i norsk forbrukertillit

  2. Norske forbrukere har høyere tillit til norsk økonomi

  3. Nordmenn er optimistiske til økonomien

  4. For første gang under corona tror flest på boligprisvekst

  5. Dette skjer denne uken: Stadig flere tall viser hvordan coronakrisen treffer verden