Glad og stolt Telenor-sjef

Norske Telenor har jobbet tett med fredsprisvinner Grameen Bank i ti år. Telenor-sjef Jon Fredirk Baksaas jubler over tildelingen.

Publisert:

- Vi er stolte og ekstremt glade for at vår partner gjennom 10 år, Muhammad Yunus og Grameen Bank har fått fredsprisen, sier Baksaas i en pressemelding.

Dypeste beundring

Baksaas er stolt over at Telenor får være med på utviklingen i Bangladesh.

- Vi gratulerer Muhammad Yunus med prisen. Han er en person vi har den dypeste beundring for. Jeg ser frem til å kunne gratulere ham personlig, sier Baksaas.

Telenor TEL og Grameen Bank har i fellesskap bygd opp prosjektet "VillagePhone Lady".

Mikrolån til kvinner

Banken har bidratt med mikrolån til landsbykvinnene, som har bygd opp egne små bedrifter ved å låne ut mobiltelefon til folk i landsbyen. Telenor har bidratt med billige mobiltelefoner og nettverk.

Per i dag er mer enn 260 000 kvinner utstyrt med en slik telefon, som danner livsgrunnlaget for dem. TDette har skjedd gjennom mobiloperatøren Grameen Phone i Bangladesh, hvor begge er eiere. Telenor eier drøyt 60 prosent av selskapet.

Les flere nyheter på Næringsliv24

Startet i 1997

Samarbeidet startet på nyåret 1997.

- Telenor hadde ikke engasjert seg i Bangladesh hvis vi ikke hadde samarbeidet nært med Grameen Bank, uttalte daværende konsernsjef Tormod Hermansen den gang.

Grameen Banks gründer Muhammad Yunus sa at Telenor ble valgt på grunn av det norske selskapet omfattender erfaring innen mobiltelefoni.

Suksess i Bangladesh

Bangladesh-satsingen har vært en enestående suksess for Telenor, og har stort sett tjent penger hele veien.

Og det er ikke bare landsbykvinner som bruker mobiltelefon. Grameen Phone har snart 10 millioner kunder i Bangladesh.

I 2005 omsatte selskapet for nesten 3 milliarder kroner i landet, med et driftsresultat på hele 1,1 milliarder kroner. Driftsmargienen blir dermed på skyhøye 37 prosent.

Telenor kopierer nå landsbykvinne-suksessen til Pakistan.

Hold deg oppdatert på siste nytt fra norsk og utenlandsk næringsliv. Meld deg på nyhetsbrevet fra Næringsliv24.

Publisert:

Her kan du lese mer om