Frykter formuesskattekutt vil ramme sykelønn

LO til felts mot regjeringens formuesskattekutt.

BEKYMRET: LO-leder Hans Christian Gabrielsen (bildet) frykter at regjeringens løfter om kutt i formuesskatten kan ramme sykelønnen til folk flest.
Publisert: Publisert:

– Regjeringen kan ikke forvente at vanlige folk skal sitte og se på at noen av landets rikeste ender opp som nullskattytere. Det er de som vil ende opp med å måtte plukke opp regningen, sier Gabrielsen til Dagens Næringsliv.

Han krever en forklaring på hvilke poster i budsjettet regjeringen planlegger å kutte for å finansiere skatteløftene sine.

Les også

Ap i boligkrangel med Høyre: – Dere har lurt velgerne

– Jeg er bekymret for at sykelønnen til folk flest vil bli kuttet hvis denne regjeringen får fortsette i fire år til, sier LO-lederen.

Han viser til regjeringens perspektivmelding om utviklingstrekk i norsk og internasjonal økonomi. Her konkluderes det med at det økonomiske handlingsrommet vil bli mindre og at oljepengebruken ikke kan fortsette å øke i samme tempo.

– For å opprettholde dagens velferdssystem, må folk i snitt jobbe mer, sykefraværet må reduseres og offentlig sektor må effektiviseres. Begge deler vil sannsynligvis innebære kutt i noen offentlig ytelser, mener Gabrielsen.

Han viser også til at Høyre i sitt partiprogram for 2017 til 2021 har vedtatt at det skal settes ned et utvalg som skal vurderer sykelønnsordningen.

Les også

LO-topp får sponset leilighet i et av Oslos dyreste strøk

Les også

NHOs skatteeksempel tar utbytte til mer enn formuesskatt

Les også

Stein Erik Hagen:
Sier datteren har spart 2,2 milliarder i skatt på å flytte til Sveits

Publisert: