Hollande gratulerte Syriza, Cameron er bekymret

Frankrikes president François Hollande gratulerte søndag kveld Syriza-lederen Alexis Tsipras med valgseieren, og tilbyr samarbeid for å oppnå vekst i eurosonen. Men den britiske statsministeren David Cameron er bekymret.

GRATULERTE: Frankrikes president Francois Hollande gratulerte de greske valgvinnerne, og manet til samarbeid om vekst i eurosonen. Her sammen med den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi (til venstre) ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

I motsetning til Hollande er ikke Cameron umiddelbart ute med gratulasjoner til Syriza, som så akkurat ikke klarte å få rent flertall. Mandag morgen ser de ut til å være to mandater unna rent flertall i den greske nasjonalforsamlingen. Han advarer i stedet mot konsekvensene.

«Det greske valget vil øke den økonomiske usikkerheten over hele Europa. Derfor må Storbritannia holde seg til sin plan og sørge for stabilitet hjemme», skrev Cameron på sin Twitter-konto søndag kveld.

Hollande på sin side uttrykte sitt ønske om «nært samarbeid mellom våre to land for å oppnå vekst og stabilitet i eurosonen».

Les også

Gresk valg gir nytt ras for euroen

Les også

Tsipras har tre dager på seg til å finne partner

Les også

Statsministeren i Hellas erkjenner valgnederlag

Publisert: