Utleier skrudde av strømmen da han skjønte at SD holdt valgvake

Sverigedemokraterna skal ha leid lokale til valgfesten og fortalt eieren at det skulle arrangeres firmafest. Han viste seg å være en real festbrems, og skrudde av strømmen. 

BRAKVALG: Partileder Jimmie Åkesson kan glede seg over 13 prosent av stemmene. Det gjør ikke eieren av lokalene valgvaken avholdes i, og nå er strømmen stengt av.
Publisert: Publisert:

Innvandringskritiske Sverigedemokraterna er svært kontroversielle i Sverige, og direkte hatet blant mange.

Det inkluderer vedkommende som har leid ut lokalene partiet avholder valgvaken i. Ifølge Sydnett, som har en reporter på stedet (gjengitt av SVT), har ikke representanter fra partiet tilkjennegitt at de er Sverigedemokraterna da de ordnet lokalet i Vasavarvet i Stockholm.

De skal først gitt uttrykk for at lokalene skulle brukes til en dåpsfest, mens det så ble sagt at de ville arrangere en firmafest.

Da eieren skjønte hva som faktisk foregikk i lokalene skrudde han av strømmen.

- Jeg har selv ikke vært involvert i prosessen og vet ikke hva som ble sagt. Vi kommer til å jobbe så godt vi kan med å løse det her både for oss og utleieren, sier kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson (SD).

Les også

Reinfeldt trekker seg

- Et demokratisk problem

Nå sitter Sverigedemokraterna og feirer at de er Sveriges tredje største parti i mørket. Stearinlys og mobiltelefoner gir lys og oppdaterer partiet på de siste valgmålingene.

98 prosent av stemmene er talt opp, og SD nyter en oppgang på 7 prosent fra forrige valg. De forløpige målingene viser at partiet har 13 prosent oppslutning blant velgerne.

Det er ikke lett for Sveriges mest kontroversielle parti å finne et lokale til slike anledninger.

- Det her er et demokratisk problem, sier Olsson.

Om strømstansen har satt en demper på festen er det ingen utenfor valglokalets fire vegger som aner.

To politibiler og en buss er observert utenfor lokalet. Det er ukjent om politibilene er tilstede i forbindelse med strømstansen. Mye tyder på at politiet er tilstede for å sikre SD-medlemmenes sikkerhet. Flere av representantene i Riksdagen har til vanlig livvakter.

Les også:

Gahr Støre: - Arbeidsledigheten har fått velgerne til å vende ryggen til ReinfeldtSossarna på jakt etter flere partnereDette får svenskekronen til å falleFeministisk gjennombrudd i SverigeUro over Sverigedemokraternas brakvalg

Publisert:
Gå til e24.no