Jensen demper skatteforventningene i budsjettet

Skatte- og avgiftskutt står på dagsorden når regjeringen samles til budsjettkonferanse onsdag. Men de store endringene kommer ikke nå, ifølge finansministeren.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen på vei til budsjettforhandlinger.

  • NTB
Publisert:

Det blir rikelig med tid til å diskutere innretningen på norske skatter og avgifter i årene som kommer, poengterte finansminister Siv Jensen (Frp) da hun og statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen onsdag morgen.

Regjeringen var i ferd med å sette seg ned på Statsministerens kontor for å legge siste hånden på neste års statsbudsjett.

– Men det betyr ikke at vi ikke vurderer endringer nå, men de store strukturelle sidene vil vi ha god tid til å se på, sa Jensen.

Formuesskatt

Ifølge VG er det blant annet formuesskatten som skal kuttes ytterligere denne gangen. Jensen skal ifølge avisens kilder ønske seg økt innslagspunkt fra 1 til 1,2 millioner kroner og redusert prosentsats fra 1 til 0,7 prosent.

Jensen avviste å kommentere det hun selv karakteriserte som spekulasjoner.

– Fasiten kommer 8. oktober, sa Jensen.

– Mer oljepenger

Trolig blir det brukt mer oljepenger – flere milliarder kroner mer enn i inneværende års budsjett, skal vi tro Frp-nestleder Per Sandberg – uten at grensen på 4 prosent av Oljefondet nås.

– Vi skal levere det vi lovet velgerne; vi skal løfte konkurransekraften, sørge for at færre faller utenfor og investere i skole, kunnskap og infrastruktur, sa Solberg.

Skattegrepene i budsjettet kommer mest sannsynlig til å settes i et konkurransekraftperspektiv, altså at det er grep som må tas for å bedre produktiviteten og konkurransekraften til norsk næringsliv i forhold til konkurrerende, utenlandske bedrifter.

Les også:

Fredriksen flytter riggselskap fra Norge til BermudaKrF vil ikke bli med på store skattekuttSkatteinntektene fra oljen stuper

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. - Det er forskjell på Høyre og oss om formuesskatt

  2. Statsbudsjettet for 2016: Erna & Co. foreslår milliard-skattekutt for tredje gang

  3. Her er Siv Jensens skattekutt-forslag

  4. Annonsørinnhold

  5. Markedet gjesper av skattedebatt

  6. – Ny virkelighet for oljepengebruken i 2017