Obama finpusser retorikken

USAs president Barack Obama ligger i hardtrening foran valgkampens neste store slag – fjernsynsdebattene.

DEBATT-TRENING: I forkant av de viktige tv-debattene i oktober skal president Barack Obama blant annet møte senator John Kerry til øvedebatter for å spisse argumentene.
Publisert: Publisert:

Når barna har lagt seg om kvelden, setter Obama seg ned for å lese. Han har mye å pløye igjennom før de viktige fjernsynsdebattene mot rivalen Mitt Romney i oktober, forteller presidentens nære medarbeider David Axelrod.

– Han bruker mye tid på å lese igjennom dokumenter, og i første rekke handler det om å gjøre seg kjent med hva Romney har sagt i valgkampen, sier Axelrod.

Mellom presidentembetet og valgkampmøtene har ikke Obama mye tid til overs, påpeker han. Men Obama presser inn debattforberedelser der han kan.

En del av forberedelsene er at Obama nå skal møte senator John Kerry til øvedebatter. I disse skal partifellen spille Romney, slik at Obama får perfeksjonert sine argumenter.

LES OGSÅ: Romney lover konkrete økonomiske planer

Ett av Obamas problemer er at han har en tendens til å vikle seg inn i lange og sammensatte resonnementer. Rådgiverne er derfor spesielt opptatt av at han må øve på å formulere seg mer presist, ifølge Axelrod.

– Han må simpelthen snakke kortere, sier han.

– Han har ikke måttet gjøre det de siste fire årene, så dette er en del av faget han må arbeide med foran disse debattene.

Også Romney har skaffet seg en sparringpartner foran debattene, senator Rob Portman. Ifølge ham klarer Romney seg veldig godt.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no